Innovationskluster för att forma framtiden

Innovationskluster för att forma framtiden

Innovationskluster för att forma framtiden

Lyssna på storyn

{Play}

Klustersatsningen för framtida teknikutveckling tillkännagavs 2019 av den tyska regeringen som en öppen tävling under mottot “Clusters4Future”. Det var det nya flaggskeppet i den högteknologiska strategin 2025. Nu i oktober startar de första sju innovationskluster i Clusters4Future implementeringsfasen. Den federala forskningsministern Anja Karliczek förklarade i samband med detta att:

“Ett innovationsland som Tyskland frodas på snabbt och effektivt utbyte mellan vetenskap, näringsliv och samhälle. Med de sju framtida klustren tar vi oss an särskilt lovande ämnen tidigt och tar dem från forskning till ekonomisk och social tillämpning – vare sig det gäller artificiell intelligens, rörlighet och energi eller personlig medicin.”

Exempel på innovationskluster

I Stuttgart-Ulm-regionen börjar till exempel utvecklingen av mycket känsliga kvantsensorer med enorm mätnoggrannhet. I Münchenområdet, finns klustret MCube, som är inriktat på hållbar rörlighetstransformation och stadsutveckling. Medan Aachens innovationskluster NeuroSys fokuserar på nya typer av hårdvarukomponenter som är modellerade efter den mänskliga hjärnan för utveckling av artificiell intelligens.

I den andra deltävlingen i maj 2021 valdes ytterligare 15 finalister ut för den finansierade konceptualiseringsfasen. Där det slutliga urvalet av de framtida klustren i den andra omgången planeras till juli 2022.

eLearningworld Nyheter

Från B-InteraQtive Publishing – inbundenld biq 1 Innovationskluster för att forma framtiden eller ebok

The focus is set on eLearning, but not in the traditional meaning of the word since the e now stands for experience not electronic. As the old fight between digital advocates and traditionalists has lost its meaning in a human-centered approach to UX design.

In addition to all this in order to improve the visionary impact, some of Leonardo da Vinci’s eternal design ideas are presented in the book, ending in sixteen design thinking codes by the master to guide your work.

Click here to learn more

vill du veta mer om våra tjänster

Storyteller On Demand click here

SOE PublishingLab click here

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab