Studie avslöjar styrkan hos visuella effekter i strategiskt beslutsfattande

Studie avslöjar styrkan hos visuella effekter i strategiskt beslutsfattande

Lyssna på storyn

{Play}

En ny studie publicerad i Strategic Management Journal belyser den centrala rollen av visuella effekter i strategiskt beslutsfattande (SDM). Forskningen, utförd av Felipe A. Csaszar, Nicole Hinrichs och Mana Heshmati, avslöjar att bilder, såsom diagram och grafer, avsevärt förbättrar chefers kognitiva förmågor, vilket leder till bättre strategiska val.

Fyra kognitiva nyckelfunktioner 

Studie avslöjar styrkan hos visuella effekter i strategiskt beslutsfattandeStudien identifierar fyra kognitiva nyckelfunktioner som förstärks av användningen av visuella effekter: arbetsminne, långtidsminne, mönsterigenkänning och kunskapsöverföring och transformation. Genom att överföra information till visuella effekter kan chefer frigöra mentala resurser för analys och kommunikation, återkalla viktig information lättare, identifiera mönster och trender i data och effektivt dela kunskap med andra.

Forskningen belyser också vikten av “representationsförmåga”, en chefs förmåga att välja, fylla i och övervaka effektiviteten av visuella effekter. Chefer med högre representationsförmåga visar sig vara mer skickliga på att skapa problemutrymmen med högre tillfredsställelse och mindre storlek, vilket i slutändan leder till bättre resultat i  beslutsfattandet.

Användbarhets- och formbarhetsnycklar för strategiskt beslutsfattande

Dessutom betonar studien betydelsen av två nyckelegenskaper hos visuella effekter: användbarhet och formbarhet. Användbarhet avser den lätthet med vilken information kan extraheras från en bild, medan formbarhet avser i vilken grad en effekt kan modifieras av dess användare. Forskningen tyder på att den optimala nivån av formbarhet beror på chefens representationsförmåga, med mycket kapabla chefer som drar nytta av mer formbara effekter.

Studiens resultat har betydande konsekvenser för både lärare, konsulter och chefer. Genom att erkänna kraften hos visuella effekter i strategiskt beslutsfattande kan dessa yrkesmän utnyttja visuella verktyg för att förbättra kognitiva processer, förbättra kommunikationen och i slutändan göra bättre strategiska val. Forskningen understryker också vikten av att utveckla representationsförmåga bland chefer för att maximera fördelarna med visuella effekter i strategiskt beslutsfattande.

eLearningworld News

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab