Tyskland tar ett steg framåt i finansiell utbildning

Tyskland tar ett steg framåt i finansiell utbildning

Tyskland tar ett steg framåt i finansiell utbildning

Lyssna på storyn

{Play}

Tysklands federala utbildnings- och forskningsministerium (BMBF) och det federala finansministeriet (BMF) har tillkännagivit de första milstolparna i deras Finansiella UtbildningsInitiativet. Målen med initiativet är att förbättra forskningbasen i Tyskland, stärka finansiell kompetens inom alla utbildningsområden och i alla åldrar, samt synliggöra och förbereda de olika offentliga erbjudandena inom området finansiell utbildning för olika målgrupper på den finansiella utbildningsplattformen ”Med pengar och vett – ekonomisk utbildning lönar sig”.

Forskning om finansiell utbildning

Finansieringsriktlinjerna för forskning om finansiell utbildning har precis publicerats. Forskningsprojekten förväntas starta nästa år och kommer att fokusera på ämnen som finansiell kunskap, ekonomiskt beslutsfattande och ekonomiskt beteende.

Den finansiella utbildningsplattformen

Även den finansiella utbildningsplattformen gör goda framsteg. Plattformen kommer att använda innehåll från den federala finansinspektionen, den tyska Bundesbank, den tyska pensionsförsäkringsfederationen och många federala och statliga ministerier. Den är planerad att lanseras 2024.

“Finansiell utbildning är en viktig del av allmän bildning och följer oss hela livet”, säger den federala utbildningsministern Bettina Stark-Watzinger. ”I år gav vi oss ut tillsammans för att stärka den. För att uppnå detta har vi beslutat om tre milstolpar som vi arbetar intensivt med. Våra finansieringsriktlinjer för forskning om finansiell kompetens har precis publicerats. Forskningsprojekten förväntas starta nästa år för att förbättra forskningsbasen i Tyskland. Och den finansiella utbildningsplattformen gör också goda framsteg, vilket kommer att sammanföra erbjudandena och forma ett nätverk för intressenterna. Sammantaget är det en framgångsrik start som vi vill bygga vidare på nästa år.”

 

Finansminister Christian Lindner kommenterade på följande sätt: “För att stärka självbestämmande och förmåga att fatta självständiga beslut har vi deklarerat ett genombrott för finansiell utbildning i år. De första milstolparna har nu uppnåtts. Med den digitala plattformen för ekonomisk utbildning skapar vi en central kontaktpunkt där publika erbjudanden av särskild kvalitet. Detta är startsignalen – vi vill vidareutveckla plattformen och utöka den till att även omfatta andra kvalitetssäkrade erbjudanden. Målet är att alla ska kunna fatta beslut “med pengar och förnuft”.

eLearningworld News

Learn more about interactive books from SOE PublishingLab Makerspace – four video presentations – click below

About Interactive Books From Soe Publishinglab Makerspace

Registrera dig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev – klicka här

Native Advertising on eLearningworld

market 5000694 1280 Native Advertising: Engagerandets konst

 

Vi erbjuder en mängd olika annonseringsalternativ inom Native Advertising och andra anpassade lösningar för att hjälpa dig att nå din målgrupp och uppnå dina marknadsföringsmål. Klicka här för mer information

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab