Tyskland presenterar handlingsplan för robotforskning

Tyskland presenterar handlingsplan för robotforskning

Lyssna på storyn

{Play}

BERLIN, TYSKLAND – Det tyska federala ministeriet för utbildning och forskning (BMBF) har publicerat sin handlingsplan för robotforskning, som beskriver en strategi för att slå samman landets styrkor inom robotforskning och strategiskt anpassa finansieringen. Planen syftar till att göra Tyskland till en global ledare inom robotinnovation.

Tyskland presenterar handlingsplan för robotforskning“Artificiell intelligens är 2000-talets nyckelteknologi och robotteknik är i dess framkant. Speciellt för ett land som Tyskland har integreringen av AI i robotsystem enorm potential och otaliga möjligheter, säger Bettina Stark-Watzinger, Tysklands federala forskningsminister.

En nyckelkomponent i handlingsplanen är skapandet av ett nytt decentraliserat “Institut för Robotteknik i Germany”. Detta institut kommer att länka samman de främsta platserna för robotforskning i landet och är tänkt att utökas till en talangfabrik genom riktade utbildnings- och vidareutbildningsåtgärder.

Stöd för robotforskning

BMBF stöder för närvarande forskning inom robotik med totalt över 40 miljoner euro per år. Denna finansiering stöder projekt som sträcker sig från AI-baserade robotalgoritmer och innovativa sensorer till intelligenta robotar för handel, servicerobotar för att avlasta vårdare och räddningsrobotar.

Tyskland är den största robotmarknaden i Europa och har den fjärde högsta tätheten av robotar i världen. BMBF tror att flexibel automation med hjälp av AI-baserad robotik kommer att vara avgörande för att säkra och stärka Tysklands konkurrenskraft i framtiden. Marknadspotentialen för robotteknik uppskattas till 260 miljarder euro 2030, med ytterligare hävstångseffekt på andra industrisektorer.

Robotics Research Action Plan är ett viktigt steg framåt för Tysklands robotindustri. Genom att slå samman sina styrkor och strategiskt anpassa finansieringen är Tyskland väl positionerat för att bli en global ledare inom robotinnovation.

eLearningworld News


Denna vecka startar EuropaTrender.se!

Europatrender

I omvandlingens tid in i den digitala tidsåldern analyserar vi de senaste framstegen i Europa. Inte konflikterna, utan trenderna, innovation och vad som finns bakom nästa hörn i utvecklingen. Europatrender innehåller nyhetsförmedling från ett europeiskt perspektiv något som idag saknas på svenska språket. Klicka här för mer information

 

 


Native Advertising on eLearningworld

market 5000694 1280 Native Advertising: Engagerandets konst

 

Vi erbjuder en mängd olika annonseringsalternativ inom Native Advertising och andra anpassade lösningar för att hjälpa dig att nå din målgrupp och uppnå dina marknadsföringsmål. Klicka här för mer information

 

 

 

 


 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab