Frankrike uppgraderar den digitala strategin för utbildning

Frankrike uppgraderar den digitala strategin för utbildning

Lyssna på storyn

{Play}

Den franska regeringen uppgraderar den digitala strategin för utbildning. Detta efter att den sedan mars 2022 har involverat alla intressenter inom utbildning inklusive staten, dess operatörer, lokala myndigheter, förlag och EdTechs och föreningar för att strategiskt reflektera över digital teknik för utbildning. Detta med fokus inriktat på hur man bäst fördjupar och berikar de senaste förslagen till den digitala verktygslådan. Resultatet är nu här och inkluderar en fyra punkters strategi för 2023-2027.

Frankrike uppgraderar den digitala strategin för utbildning

Fyra punkter om hur Frankrike förbättrar den digitala strategin för utbildning

  1. Stärka nationellt och lokalt samarbete mellan utbildningsintressenter, kring utbildningsprojekt som mobiliserar digital teknik där det är relevant.
  2. Stärka studerandes digitala färdigheter, inklusive att lära dem digitalt medborgarskap, utveckla kritiskt tänkande och stärka medie- och informationskompetens. Och i nästa steg ge dem en grund för att aktivera digital kompetens. Och slutligen, främja attraktionskraften hos specialiteter och studenter som leder till digitala yrken.
  3. Ge lärare möjlighet att kombinera digitala verktyg och resurser för att sätta digital teknik mer i studerandes tjänst för att nå framgång.
  4. Stärka robustheten, säkerheten, tillgängligheten, kvaliteten och miljöansvaret i departementets IT-verktyg, för att förenkla ombudens arbete och därmed öka kvaliteten på den tjänst som tillhandahålls.

För att kunna möta dessa utmaningar krävs ett engagerat ekosystem i en tid då digital transformation förändrar grunden för alla sektorer av ekonomin. Och där utbildning bör verka till att förbereda eleverna för yrken som nu omvandlas av digitalisering eller inte ens existerar idag. Detta kräver fokus på att utveckla digitala yrkesverksamma.

eLearningworld NewsLäs gärna vårt senaste inlägg på vår företagsblogg:

Registrera dig gärna för vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Läs mer om våra innehållsmarknadsföringstjänster

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab