Främja en universitetskultur för social innovation

Främja en universitetskultur för social innovation

Lyssna på storyn

{Play}

Det tyska förbundsministeriet för utbildning och forskning (BMBF) lanserar det nya programmet “Society of Innovations – Impact Challenge at Universities”. Fokus är riktat på stöd till universitet och deras start-up center som främjar social innovation och socialt entreprenörskap av studenter och doktorander. Där utveckling av lämpliga vidare- och fortbildningserbjudanden till studenter och doktorander möjliggörs, bland annat för att utveckla nästa fas för skalbara projektidéer.Främja en universitetskultur för social innovation

Social Innovation Ansvarig, Zarah Bruhn förklarar:

“Med finansieringsprogrammet förankrar vi sociala innovationer vid universiteten och mobiliserar studenter över hela landet för att utveckla och spinna av idéer med stor hävstångseffekt för samhället. Speciellt i Generation Z finns en stark medvetenhet om hållbarhet, liksom viljan att göra en insats.”

Universitetskultur för social innovation – två faser

Programmet innehåller två faser:

Fas 1: Lärare, föreläsare och andra universitetsintressenter kan lämna in sina projekt för tillämpningsorienterad forskning om vidareutbildning inom området sociala innovationer och socialt entreprenörskap.

Fas 2: Att motivera och stödja doktorander och studenter över hela landet att utveckla, spin off och skala upp sociala innovationer. Den totala projektfinansieringen är 11,65 miljoner euro. 

Federala forskningsministern Bettina Stark-Watzinger tillägger:

“På våra universitet finns massor av goda idéer från studenter och forskare om hur vi kan utveckla lösningar på de stora utmaningar samhället står inför. De vill främja vårt land med innovationer. Det är just dessa idéer som vi vill bidra till för att de ska uppnå ett genombrott.”

eLearningworld News


Bokpaketsrea i vår webbutik BiQStore NU 199 kr och fraktfritt

Ordinarie pris: 658 kr

BokreaBokrea i BiQstore

Betala med Klarna, paypal eller kreditkort Klicka för att ta del av erbjudandena

Nya tjänster från eLearningworld Europe AB

matcommunitylogo Interagera med berättelsen och i lärande upplevelsen

 

Ett makerspace för interaktiva böcker som är inriktade på Matresor, liksom ett socialt forum i form av en community blogg för att diskutera matkultur och böckerna om detta ämne som produceras här. Bli medlem kostnadsfritt – klicka här eller registrera dig för författarmedlemskap här

Byggt med SOE PublishingLab

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab