Augmented Reality förändrar hur vi arbetar

Augmented Reality förändrar hur vi arbetar

Augmented Reality förändrar hur vi arbetar

Lyssna på storyn

{Play}

Det kan kännas ganska konstigt att använda ett digitalt medium i vardagen. Dessa koncept har utforskats i välkända filmer som Source Code, Blade Runner, Her, etc. Smartphones har också blivit allmänt använda i vardagen och under 2019 fanns det 2,5 miljarder smarttelefonanvändare över hela världen. Så AR eller Augmented Reality blir på så sätt mer av en verklig möjlighet och det förändrar hur vi arbetar.

Det är ingen hemlighet att tekniken alltid har förändrat vårt sätt att leva och arbeta i vardagen. Tänk till exempel på tvättmaskiner, bilar, datorer, smartphones etc. Ny teknik har alltid gjort våra liv bättre och effektivare. Augmented Reality är nästa nya teknik för att revolutionera vårt levndassätt. Vi kommer nu att diskutera 5 sätt som företag kan använda Augmented Reality.

Detaljhandel

Detaljhandeln lägger allt större vikt vid den digitala världen och kundupplevelsen. Eftersom gränsen mellan verklig shopping och digital shopping har suddats ut är användning av Augmented Reality ett nytt sätt för företag att nå sina kunder och kunderna att handla.

Industrial Next, när Augmented Reality används inom industrin, påverkar det hur olika jobb utförs. Exempelvis teknikpersonal som arbetar ute på fältet kan enkelt få den support de behöver live från fjärrpersonal. De kan enkelt vägleda, identifiera problem och till och med lägga ett AR-lager på verkliga föremål som motorer etc. Företag som Aircada tillhandahåller anläggningsinformation i realtid via AR för att göra industriellt underhåll till en mycket enkel uppgift. Allt detta bidrar i hög grad till att minska stressen från manuellt arbete och det gör många arbetsprocesser mer strömlinjeformade.

Design och kreativitet

Det finns många kreativa och designindustrier som skulle ha stor nytta av att använda Augmented Reality. Till exempel använder ett AR-företag som kallas Augment för närvarande denna teknik för att hjälpa olika företag. Skapandet av appar som gör det möjligt för företag att lägga olika innehållslager i ett fysiskt utrymme. Detta skulle göra det möjligt för dem att utveckla mycket starkare marknadsförings- och försäljningsmaterial. CAD-modellerare och artister kommer också utan tvekan att dra stor nytta av Augmented Reality eftersom det gör det möjligt för dem att snabbt återge bilder och produkter i 3D-verkligheten. Detta kommer att förbättra presentationen och göra arbetsflödet mycket enklare.

Träning

En utmaning som många företag ofta står inför är att utbilda sin personal som befinner sig på olika platser på samma och effektiva sätt. Detta gäller särskilt för stora franchises. Tänk också på komplicerade applikationer inom hälso- och sjukvården. CAE Healthcare använder Microsoft HoloLens inom sina egna utbildningsprogram så att läkare enkelt kan öva utmanande procedurer i 3d-miljön med Augmented Reality. Denna typ av teknik kommer lätt att göra det möjligt för företag att kontinuerligt utbilda sina anställda och se till att varje anställd har fullständig kompetens för sin yrkesroll.

Kundupplevelse

Moderna människor anpassar sig snabbt till ny teknik. År 2018 fanns det 4,2 miljarder internetanvändare och 2020 var efterfrågan på internetenheter hisnande 31 miljarder. Augmented Reality kommer säkert att vara nästa steg när olika företag hittar sätt att använda tekniken. Ett användningsområde för AR finns i Magic Leaps Cheddar-app. I grund och botten tillåter detta Cheddars nyhetsnätverk att visa upp livevideoflöden i 3D-sfären för kunderna. Användare kan enkelt placera dessa var de vill i den verkliga världen. Alla företag som använder AR med sina produkter kommer säkert att få mycket mer engagemang från människor. För företag som vill använda augmented reality-teknik, antingen med kunder eller internt med anställda, det finns två saker att tänka på.

Använda Augmented Reality inom företaget:

När det gäller att börja använda Augmented Reality inom ditt företag så krävs erforderliga inlärningsprocesser. Användningen av Augmented Reality skulle göra det möjligt för dig att i huvudsak krympa länder eller flygplan och få dem att flyta i ett rum. Det kan till och med hjälpa dig att ta isär produkter eller maskiner utan att faktiskt behöva göra det. Tänk på att dina anställda skulle vilja ha mer och att bara visa upp 3D-objekt räcker inte. Tänk på mer än bara funktionalitet men också på att skapa en visuell stil. Ett bra exempel på detta är hur Snapchat skannar individers ansikten och sedan lägger över en mängd olika specialeffekter på dem på smartphones. Detta har den wow-faktorn som människor vanligtvis älskar.

Använda Augmented Reality externt:

Kunder älskar vanligtvis det när deras AR-användning visas upp i studier såväl som på sociala medier. Så när du utvecklar en augmented reality-applikation eller använder den i dina nuvarande produkter, se till att du tänker på hur det skulle vara attraktivt för kunder och hur de kan dela sin erfarenhet. Var noga med att visa upp fall av riktiga kunder som använder dina AR-baserade produkter och deras personliga erfarenheter. Detta är faktiskt en enorm omvandling och du måste se till att dina kunder enkelt kan dela sina erfarenheter. Om dina kunder till exempel kan visa upp delar av sin AR-upplevelse som att leka med drakar eller olika frisyrer kan detta enkelt locka fler kunder. Denna typ av beteende är avgörande för utvecklingen av AR.

AR förändrar hur vi arbetar

När du funderar på att göra detta för dina anställda eller kunder, se till att du tänker igenom varje steg för att få maximal nytta. Det finns helt enkelt otaliga sätt på vilka företag kan använda Augmented Reality. Denna teknik kommer säkert att förändra vår värld mycket under de kommande fem åren.

eLearningworld tjänster – interaktiva böcker med Gamification och AR

SOE PublishingLab to create Interactive Books

Mer information om SOE PublishingLab 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab