Bokmarknaden 2021 – det bästa året någonsin!

Bokmarknaden 2021 – det bästa året någonsin!

Bokmarknaden 2021 - det bästa året någonsin!

Lyssna på storyn

{Play}

En ny rapport om den svenska bokmarknaden 2021 visar att bokförsäljningen fortsätter att öka i Sverige. Där år 2021 var det bästa året någonsin med 5 miljarder kronor i total omsättning, den totala omsättningen var 4 miljarder kronor 2016. Rapporten som publiceras av Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen visar att försäljningen av den tryckta boken ökade med 4 procent jämfört med 2020 och ljudböcker med 13,3 procent. Jesper Monthán, svenska Förläggareföreningens ordförande kommenterar på följande sätt:

“Det är mycket roligt att bokmarknaden som helhet växer för sjunde året i rad. Det är inte bara en pandemieffekt, även om den har förstärkt trenden. Boken har flera starka år bakom sig, och inget tyder på att den utvecklingen mattas av.”

Trenden att digitala bokformat i allt högre grad driver tillväxten på den svenska bokmarknaden fortsätter där nya format hittar en ny bokpublik. Det är uppenbart att det är lätt att instämma i Montháns analys av bokmarknadens framtid. När det gäller försäljningskanaler hade webbutiker och bokklubbar 49,3 procent av försäljningen, medan digitala prenumerationstjänster hade 26,2 procent och de fysiska bokhandlarna 20,1 procent.


BÖCKER FRÅN B-INTERAQTIVE PUBLISHING
Matresan genom Småland En fransman i Stockholm
Bokutvecklingstjänster från eLearningworld Europe AB

SOE PublishingLab

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab