Gamifiering av rutiner för att förbättra hälsan

Gamifiering av rutiner för att förbättra hälsan

Research från the University of New Mexico  visar på betydande nytta med att inkludera gamifieringsmekanik i produkter och Gamifiering av rutiner för att förbättra hälsantjänster. Då det driver både inre motivation och ger hälsoförbättringar. Professor Nick Flor på Anderson School of Management förklarar:

“Primitiva människor utvecklade en medfödd samhörighet genom att spela spel, eftersom spel fick dem att träna och utvecklas i en säker miljö, de mentala och fysiska färdigheter som krävdes för att överleva när de strider, jagar eller samlar. Gamifieringen berör en primärinstinkt för att hitta och samla saker, att koordinera, att assimileras i en kultur och liksom att ha en plats att tävla med varandra.”

Gamifiering av rutiner

I den allmänna gamifieringstrenden som nu fungerar som en alltmer integrerad mekanik inom många områden i samhället, som marknadsföring och lärande. Så är hälsa och välbefinnande ett annat område med goda förutsättningar till bra resultat. Datainsamlingen och analysen av träningsinsatser är ett bra exempel på “gamifiering av rutiner”.

Författad av
LarsGöran Boström©


https://www.bostroem.com/dags-for-ny-webbplats-webbdesigntjanster/

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab