Skolbarn interagerar med Social Robot om cybersäkerhet

Skolbarn interagerar med Social Robot om cybersäkerhet

Skolbarn interagerar med Social Robot om cybersäkerhetUniversity of Delaware introducerar nu Zenbo, en social robotSchool children interacting with Social Robot on Cybersecurity som undervisar skolbarn om cybersäkerhet. Med fokus på att bli säkrare digitala medborgare och hur man skyddar information online. Zenbo är cirka 60 centimeter hög och använder förprogrammerade välkända barnberättelser, som Rödluvan, som anpassas till ämnet för inlärning.

Syftet med konceptet är att engagera och upprätthålla de ungas uppmärksamhet i viktiga ämnen som cybersäkerhet. Särskilt eftersom en social robot om cybersäkerhet lockar mer uppmärksamhet från barnen än t.ex. en video eller animering. Detta bör ses i ljuset av att barn i åldern 8-12 år befinner sig online ca. 6 timmar per dag, med alla faror det innebär, enligt forskning. Chrystalla Mouza, professor för lärarutbildning vid UD:s avdelning för utbildning och mänsklig utveckling (CEHD) säger följande:

”Dessa kontrollpunkter förstärker positivt beteende och skapar goda inlärningsstunder för när barn gör misstag. Det är viktigt att den här utbildningen ges i skolan eftersom vi inte kan lita på att den ges någon annanstans.”

Karen B. Roberts, seniorforskare vid Center for Research in Education and Social Policy, fortsätter:

”Att ha ett robot arbetandes en-till-en med ett barn kan ge viktigt stöd utanför vad en lärare eller en paraprofessionell kan ge i klassrummet. Detta kan hjälpa barn att lära sig och öva på lämpligt beteende och svar.”

Social Robot om cybersäkerhet

Forskningsteamet planerar nu ett pilotprojekt kring Zenbo och de UD-utvecklade berättelserna under våren. Men också att utöka konceptet med virtual reality-funktioner så att barnen inte bara lär sig av berättelserna utan också blir karaktärer inom dem i rollspel.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA


Kodningens pedagogik och media kompetensFör utbildning och vidareutbildning av lärare

Interaktiv pedagogik anpassad till det digitala samhällets förutsättningar och utveckling  

Ny boktitel på väg i interaktivt format!

Klicka för mer information

Klicka för mer information om Storyteller PublishingLab

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab