Social robot för forskning – Utvecklar mänsklig interaktion

Social robot för forskning – Utvecklar mänsklig interaktion

face 205563 1280 Social robot för forskning - Utvecklar mänsklig interaktionHaru är en storögd robot utvecklad av Honda Research Social Robot for research – Developing interaction with humansInstitute som kan ta konceptet social robotik till nästa nivå. Där designen syftar till att skapa en känslomässig och uttrycksfull följeslagare för långsiktiga människor-robot-relationer med likheter mellan relationer mellan människor och husdjur. Haru är utformad både för telepresens och direkt kommunikation, en social robot för forskning och interaktion. Då utvecklarna nu arbetar med att göra roboten mer autonom som att kommunicera för en icke fysiskt närvarande persons räkning eller när den kommunicerar åt sig själv. Detta inkluderar blandning av de två kommunikationskanalerna med olika personligheter. Men också för att förbättra kommunikationen i multikulturella sammanhang genom att visa kulturellt lämpliga sociala uttryck utan att operatören kontrollerar det.

Social Robot för forskning

Haru ingår redan idag i flera sociala forskningsprojekt i offentliga utrymmen. Där interaktionsbaserad dynamisk tolkning av förtroende, design och empati studeras. Och dessutom hur människor i olika åldrar och kognitiva förmågor förstår och interagerar med Haru. Dessa allmänna utrymmen inkluderar ett barnvetenskapsmuseum, en grundskola och ett multigenerations dagcenter. Forskarna har identifierat tre huvudpelare i forskningsaktiviteter som inkluderar:

  1. Underhållning och lek inklusive interaktiv berättelse och uttrycksfull humor
  2. Fysiskt berikade sociala nätverk
  3. Mental välbefinnande inklusive Harus roll som coach

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA


Interaktiva böcker med Gamification snart Augmented RealityInteraktiva Böcker med Gamification utvecklas på vår plattform Storyteller on eLearningworld. Medan traditionella eböcker mestadels är digitala kopior av den tryckta boken. Så använder interaQtive books teknologin för att empower boken till förmån för läsaren. Nästa generations eböcker i form av interaQtive books erbjuder en optimerad interaktion design för att empower läsaren. Detta inkluderar Engagerande, Inspirerande och Lärande funktioner. Klicka för mer information 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab