Innovationskluster – En ny generation håller på att byggas

Innovationskluster – En ny generation håller på att byggas

Innovationskluster - En ny generation håller på att byggasInom HighTech Strategi 2025 lanserar nu det tyska federala utbildnings- och forskningsministeriet Future Cluster. Där ett av deInnovation Clusters - A new Generation is being built viktigaste målen är att få spetsforskning snabbare in i människors vardag. Denna nya generation av regionala innovationskluster kommer att utgöra en grund för idealiska förutsättningar för samarbete mellan universitet, forskningsinstitutioner, företag och andra relevanta aktörer för att stärka vägarna till innovation. Den tyska regeringen planerar att finansiera projektet med 450 miljoner euro under de kommande tio åren. Med icke-statliga aktörers finansiering kan Future Cluster-projektet generera över en miljard euro för innovativa tillväxtcentra i Tyskland.

Öppen tävling för innovationskluster

Innovationsklusterinitiativet skapas medvetet som en teknologiskt öppen tävling med flera rundor. Varje omgång börjar med en sexmånaders designfas. Från vilka de bästa koncepten för framtida kluster väljs och finansieras. Det allmänna fokuset är inriktat på att skapa en växande mark för sociala och organisatoriska innovationer, nya affärsmodeller, banbrytande kreativa ekonomiska lösningar och inkludering.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIASTORYTELLER FÖR FÖRETAG  – Effektiva digitala marknadsföringstjänster baserade på modern publiceringsteknologi och kvalitativt innehåll för att stärka ditt varumärke. Genom att öka interaktiviteten och engagera dina intressenter och öka försäljningen.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab