Fördelar med att lära sig att koda i åldern 60+

Fördelar med att lära sig att koda i åldern 60+

Benefits of learning to code at old adult age
In English

Fördelar med att lära sig att koda i åldern 60+En forskningsstudie om personer i åldern 60+ som lär sig att kodas har publicerats av  forskaren Philip Guo vid University of California, San Diego. Det bygger på en undersökning som inkluderade 504 användare av pythontutor.com mellan 60 och 85 år från 52 olika länder. Resultaten visar på vad som motiverade äldre vuxna att lära sig kodning, och att det fanns både åldersrelaterade och icke-åldersrelaterade skäl.

Fördelar med att lära sig att koda

22% hävdade att de vill komplettera för missade möjligheter under sina ungdomsår. Medan 19 procent vill hålla sina hjärnor “utmanade, fräscha och skarpa” när de åldras. 14% säger att de vill vidareutbilda sig för ett pågående jobb. Och 9% vill förbättra sina framtida sysselsättningsperspektiv. 19% hävdade att de planerade ett specifikt hobbyprojekt inom fältet. Medan 8% ville lära sig att lära andra att koda. Dålig pedagogik och brist på praktisk relevans var två av de största problemen med utbildningen. Biträdande professor Guo kommenterar

“Vid en tid för 1000 år sedan kunde de flesta varken läsa eller skriva  – bara några munkar och ett litet antal yrkesverksamma kunde göra det. Jag tror i framtiden att människor kommer att behöva läsa och skriva även på datorspråk. Redan nu kan fler dra nytta av att lära sig hur man kodar. “

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab