Målsättning: Att 1% av befolkningen har kunskaper om AI

Målsättning: Att 1% av befolkningen har kunskaper om AI

Aiming for 1% of the population to have knowledge of AI
In English

Målsättning: Att 1% av befolkningen har kunskaper om AISuccéen i Finland med en grundläggande onlinekurs om vad du kan göra med AI och hur du kan börja utveckla AI-applikationer kommer nu till Sverige. 1% av Finlands befolkning har hittills avslutat kursen. Som har utvecklats av Helsingfors universitet och teknikutvecklaren Reaktor.

Kunskaper om AI – utmaningen

I denna anda, har Vinnova antagit denna utmaning för att också göra svenskarna mer AI-kunniga. Målet är att 100 000 (1% av befolkningen) ska ha avslutat kursen före utgången av 2019. Hittills har cirka 50 företag och andra organisationer antagit utmaningen, exempelvis Skatteverket, Volvo och Academedia. Kursen, Elements of AI, är gratis. Och erbjuds i Sverige i ett samarbete mellan Linköpings universitet, Vinnova, AI Competence och AI Innovation of Sweden. Kursplanen består av sex kapitel, inklusive “Vad är artificiell intelligens?”, “AI i praktiken” och “Maskininlärning”.

 

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab