Strategi för yrkesutbildning för morgondagens utmaningar

Strategi för yrkesutbildning för morgondagens utmaningar

Strategi för yrkesutbildning för att möta morgondagens utmaningar

Strategy for vocational training to meet tomorrow's challenges
In English

Tyskland antar en ny strategi för yrkesutbildning som samtidigt utgör grunden för en ny lärandekultur. Motorn för detta består av ett samarbete mellan Förbundsregeringen, näringslivet, fackföreningarna och federala arbetsförmedlingen. Vid lanseringen i Berlin av strategin sade Anja Karliczek, federal minister för utbildning och forskning, följande:

“Idén om den nationella utbildningsstrategin är en milstolpe för yrkesutbildningen i Tyskland. Vi vill utveckla en riktig utbildningskultur i Tyskland. Vidareutbildning i yrkeslivet måste vara en del av det dagliga arbetet i framtiden …. utformad så att den inte överväldigar de anställda, men motiverar dem. Således kommer vi bland annat att i en innovationstävling “Digital platform Professional Education” utveckla modulära interaktiva lärplattformar som möjliggör tillgång till lågt tröskelvärde för livslånga träningsmöjligheter. “

Strategi för yrkesutbildning

Strukturförändringen fokuserar på att göra träning framgångsrikt utformad för varje individ såväl som för ekonomin och samhället som helhet. När yrkesutbildning integreras som en naturlig del av livet. Personer med deltagande i utbildning som ligger under genomsnittet bör få särskilt stöd. Detta inkluderar också små och medelstora företag som inte har stora HR-avdelningar för att utveckla träningskoncept.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab