Frugal Innovation för att förbättra lärande

Frugal Innovation för att förbättra lärande

aristotle quote Frugal Innovation för att förbättra lärandeVad är de främsta fördelarna med lärande Frugal Innovation to improve learningteknologier? Engagemang kommer vissa att svara, andra skulle säga effektivitet som (inkluderar anpassning till individuella lärstilar), och därtill andra som skulle hävda mobilitet, hur som helst, för att använda endast ett ord, så kanske förenkling beskriver fördelarna bäst. Och att denna förenkling på olika sätt är drivkrafter för de övriga som nämndes ovan. Detta är en av frugal innovationens grundstenar; den andra är en alkemists färdigheter krävs, vilket betyder att skapa underverk utifrån (nästan) inga resurser alls. Den tredje grundstenen är envisheten att vinna framgång genom att göra mer trots stora begränsningar. Dessa grundstenar för frugal innovation överensstämmer perfekt med ett småföretags arbetsmiljö, vilket också ger perspektiv på Richard Bransons ord nedan.

”Small business are nimble and bold and can often teach much larger companies a thing or two about innovations that can change entire industries.” Sir Richard Branson

Se gärna Navi Radjous mycket inspirerande TedTalk nedan om frugal innovation i utvecklingsländer liksom i Europa och Nordamerika. I nästa del av denna story kommer jag att gräva djupare i vad detta betyder för att förbättra lärande med IKT.

Författad av LarsGöran Boström©

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab