Oxford University tilldelas betydande finansiering för banbrytande artificiell intelligens teknologi

Oxford University tilldelas betydande finansiering för banbrytande artificiell intelligens teknologi

Oxford University tilldelas betydande finansiering för banbrytande artificiell intelligens teknologi

Lyssna på storyn

{Play}

University of Oxford tillkännagav idag att de blivit tilldelade en betydande andel av en investering på 80 miljoner pund från Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) för nästa generations artificiell intelligens teknologi. Denna finansiering befäster universitetets roll som ledare inom AI-forskning globalt.

Oxford hub, som leds av professor Michael Bronstein, DeepMind Chair in Artificial Intelligence, kommer att fokusera på grundläggande matematisk forskning med målet att generera effektivare AI-system. Specifikt kommer hubben att syfta till att svara på nyckelfrågor relaterade till datastrukturer, effektivitet i maskininlärningsmodeller och självanpassande AI-system.

“Det här är tiden för ett radikalt nytt förhållningssätt till AI som är grundad i starka matematiska principer”, säger professor Bronstein. “Vår forskning kommer att locka de bästa matematiska hjärnorna till utmaningarna med att utveckla robust och etisk artificiell intelligens.”

Hubbens geografiskt breda nätverk inom Storbritannien kommer att främja samarbete mellan en mängd olika brittiska experter, medan industripartnerskap kommer att säkerställa att forskningen har praktiska tillämpningar.

UKRI:s verkställande direktör, professor Dame Ottoline Leyser, betonade vikten av denna investering:

“De investeringar som tillkännages idag kommer att bidra till att leverera den förmåga som Storbritannien behöver för att förverkliga möjligheterna med denna transformativa teknologi.”

Minister för AI, Viscount Camrose tillade,

“Investeringen… är endast möjlig som ett resultat av vår pro-innovationsstrategi för AI… Dessa hubbar kommer att ge nya, banbrytande genombrott.”

EPSRCs verkställande ordförande, professor Charlotte Deane, framhåller:

“Dessa hubbar kommer att leverera revolutionerande AI-innovationer och verktyg… genom att lösa viktiga utmaningar och förbättra vår förståelse för AI som hjälper till att driva den ökade produktiviteten och ekonomiska tillväxten som utlovas av denna teknik.”

Om AI Hub Forskningsprogrammet kommer att samla nära 40 Oxfordforskare från institutionen för datavetenskap, Mathematical Institute och Institutionen för statistik. Minst 13 doktorander kommer också att delta, vilket säkerställer att navet fostrar nästa generations AI-experter.

Mer om artificiell intelligens teknologi

Information från B-InteraQtive Publishing

B-InteraQtive Publishing

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive:

  • Rådgivning: Vi kan hjälpa dig att bedöma dina behov och ta fram en plan för ditt digitala lärandeprojekt.
  • Utveckling: Vi kan skapa anpassade digitala lärupplevelser som uppfyller dina specifika mål.
  • Kunskapshantering: Vi kan hjälpa dig att förbättra din organisations kunskapshanteringsmetoder.
  • Interaktiva böcker: Vi kan skapa interaktiva böcker som engagerar och motiverar studerande.

Klicka här för mer information och kontakt

Registrera dig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev – klicka här

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab