Anpassar formell utbildning till det digitala samhällets verklighet

Anpassar formell utbildning till det digitala samhällets verklighet

Anpassar formell utbildning till det digitala samhällets verklighet

Lyssna på nyheten

{Play}

Ministern för nationell utbildning, barn och ungdom, Claude Meisch, presenterade nyheterna för läsåret 2023/2024. Det händer många nya saker i Luxemburgs system för formell utbildning för läsåret 2023/2024. Meisch sa följande:

“Detta öppnande av skolan, den sista av lagstiftaren 2018-2023, är liksom de tidigare markerade av en mängd innovationer, konsolideringar och utvidgningar inom utbildning, barn och ungdom, i samklang med moderniserings- och kvalitativa utvecklingsansträngningar som genomförts de senaste åren. Drivkraften att anpassa erbjudanden till verkligheten och kraven i vårt moderna samhälle måste fortsätta, oavsett framtida politiska konstellationer.”

Här är några av nyheterna:

  • Nya ämnen införs i traditionell gymnasieutbildning, inklusive kognitionsvetenskap och humanvetenskap liksom politik och hållbar utveckling.
  • Nya ämnen införs också i den allmänna gymnasieutbildningen, bland annat naturvetenskap, datavetenskap och matematiska vetenskaper liksom teknik, idrott och hälsa.
  • Nya kurser finns också tillgängliga inom området professionell utbildning, inklusive ett Certificate of Professional Aptitude (CCP) för dagliga hjälpassistenter och ett Diploma of Professional Aptitude (DAP) för inkluderingsagenter.
  • Begreppsramen för den nya studieplanen för grundutbildningen har knutits samman. Den nya studieplanen kommer att organiseras kring pelarna välbefinnande, delaktighet, flerspråkighet och digitalitet.
  • Lagändringar leder till en rad anpassningar i kampen mot avhopp från skolan och för elevernas välmående. Det är nu departementet som ansvarar för uppföljningen av skolplikten och inte längre kommunerna.
  • Lagen om elevers välbefinnande och inkluderande utbildning etablerar en pedagogisk och psykosocial avdelning på varje gymnasieskola, bättre stöd till elever med specifika pedagogiska behov i gymnasieskolan och inrättande av en elevskyddsombud (DPE) i gymnasieutbildningen.

“Detta är nyheter som svarar mot ökade behov i arbetslivet, men också till studenters intressen”, sa Claude Meisch.

eLearningworld News

Information från B-InteraQtive Publishing

B-InteraQtive Publishing

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive:

  • Rådgivning: Vi kan hjälpa dig att bedöma dina behov och ta fram en plan för ditt digitala lärandeprojekt.
  • Utveckling: Vi kan skapa anpassade digitala lärupplevelser som uppfyller dina specifika mål.
  • Kunskapshantering: Vi kan hjälpa dig att förbättra din organisations kunskapshanteringsmetoder.
  • Interaktiva böcker: Vi kan skapa interaktiva böcker som engagerar och motiverar studerande.

Klicka här för mer information och kontakt

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab