Tre ministrar om artificiell intelligens: Ett misstag att vända tillbaka till penna och papper

Tre ministrar om artificiell intelligens: Ett misstag att vända tillbaka till penna och papper

Tre ministrar om artificiell intelligens: Ett misstag att vända tillbaka till penna och papper

Lyssna på storyn

{Play}

Tre danska ministrar för forskning, utbildning och digitalisering skriver att generativ artificiell intelligens som ChatGPT är utmärkta verktyg för att transformera läroplanen så att den blir bättre anpassad till den digitala tidsåldern. Artikeln är ett svar på att ett oppositionsparti i Danmark till viss del vill förbjuda digitala verktyg i skolan, vilket innebär att förbereda studerande för ett samhälle som inte längre existerar, eftersom digitaliseringen redan idag har nått alla delar av samhället. Istället utgår barn- och undervisningsminister Mattias Tesfaye, utbildnings- och forskningsminister Christina Egelund och digitaliseringsminister Marie Bjerre med fokus på dagens förutsättningar och framtidens lärande:

“Det här ställer givetvis nya krav på vårt utbildningssystem. Syftet med att gå i skolan och utbilda sig är inte att lära sig att klicka på ChatGPT. Målet är att du ska förbättra dina färdigheter och få de kunskaper och färdigheter du behöver.”

Europa som en hub för artificiell intelligens

I denna anda finansierar ett fransk-tyskt samarbete mellan det tyska förbundsministeriet för utbildning och forskning (BMBF) och det franska forskningsministeriet (MESR) tio nya AI-projekt för att göra Europa till en naturlig plats för AI-forskning och utveckling. Syftet är att Tyskland och Frankrike vill möta 2000-talets utmaningar tillsammans och utveckla ett europeiskt förhållningssätt till AI och främja framväxten av ett gemensamt AI-ekosystem. Tysklands Federala forskningsminister Bettina Stark-Watzinger förklarar:

“Med de nya forskningsprojekten stärker vi det gemensamma AI-forsknings- och innovationsnätverket, bygger hållbara samarbetsrelationer och skapar därmed grunden för teknisk suveränitet och utveckling av pålitlig AI “Made in Europe”. Det stora gensvaret på den gemensamma utlysningen visar att det finns stor kompetens inom detta område i Tyskland och Frankrike. Vi har en stor möjlighet att omvandla dem till mervärde och socialt mervärde för den tyska, franska och europeiska ekonomin och samhället.” 

eLearningworld News

Nya tjänster från B-InteraQtive Publishing

Rådgivning Digital Lärande Design

Rådgivning Digital Lärande Design

Kunskapshantering & Storytelling

interaQtive Books on demand

Klicka för mer information och kontakt

Blogginlägg om tjänsterna: Berättandets konst för Organisatorisk Tillväxt till en ny nivå

Mer om SOE PublishingLab

Services from eLearningworld Europe AB

Soe Publishinglab Learning Centre

FREE Learning Centre for interactive book development and UX design in general. The Learning Centre is open, no registration or login will be required.

Click to find out more 

Klicka för mer information om vårt Learning Centre på vår företagsblogg

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab