Fortbildning för lärare – det första utbildningscentret har öppnat

Fortbildning för lärare – det första utbildningscentret har öppnat

Fortbildning för lärare - det första utbildningscentret har öppnat

Lyssna på storyn

{Play}

Det första fortbildningscentret för digital undervisning inom STEM-området har öppnat. Där den tyska förbundsregeringen planerar att öppna ytterligare tre kompetenscentra sommaren 2023 med fokus på att främja digital undervisning. Det MINT kompetenscentrum som nu har lanserats består av sex gemensamma projekt med partners från universitet och icke-universitetsinstitutioner. Tillsammans driver de målet att utveckla och forska om digitaliseringsrelaterade utbildnings- och fortbildningserbjudanden inom MINT-ämnena (biologi, kemi, datavetenskap, matematik, fysik och allmän kunskap) och bidra till kunskapsöverföring.

Federala utbildningsministern Bettina Stark-Watzinger förklarar:

“Med digitala kompetenscentret MINT ger BMBF ett väsentligt bidrag till utvecklingen av fortbildningslandskapet för våra lärare, långt bortom den federala regeringens faktiska ansvar. Till 2026 kommer vi att investera upp till 205 miljoner euro i forskning och utveckling av högkvalitativa utbildningsmöjligheter.”

Målet är att höja lärares kompetens att utforma sina lektioner och förmedla framtida digitala färdigheter för arbete och studier. Eftersom digital kompetens i allt högre grad blir en fråga om lika möjligheter och att kunna delta, utgör de nya MINT-kompetenscentrena viktiga nav för att möta dagens och framtidens krav på lärande.

eLearningworld News


Om SOE PublishingLab

Klicka för mer information och här

 

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab