Utbildningspolicy : Påskyndar digitaliseringen i skolan

Utbildningspolicy : Påskyndar digitaliseringen i skolan

Lyssna på storyn

{Play}

Den digitala utbildningspolicy pakten i Tyskland har sedan början av 2019  genererat federala medel på 1,5 miljarder euro för att förbättra den digitala infrastrukturen i skolor. Samtidigt som pågående projekt värda 3,1 miljarder euro har godkänts. Federal utbildningsminister Bettina Stark-Watzinger förklarar:

“Den digitala pakten tar fart, men tempot är fortfarande för långsamt. Det är därför vi vill påskynda den digitala pakten ytterligare. Vi har satt kursen för detta. Det pågår ett intensivt utbyte med federala stater och kommuner, till exempel om bästa praxis och rådgivning för skolmyndigheter. Genom att omkring 20 000 skolor redan har tagit del av finasiering så drar hälften av alla skolor i Tyskland redan nytta av den digitala pakten. Det är en ökning med 25 procent jämfört med för sex månader sedan.”

Utbildningspolicy: Påskyndar digitaliseringen i skolan

I praktiken innebär det surfplattor och bärbara datorer, förbättrad och förenklad IT-administration för att avlasta lärarna. Detta inkluderar även testning av pedagogiska medier, lärplattformar och framtidsorienterade utvecklingsprojekt för användning av artificiell intelligens för att optimera inlärningsframgång.

Totalt 6,5 miljarder euro är tillgängliga från den federala regeringen i den digitala pakten för skolor. Dessa federala medel fylls på av federala stater med ett tioprocentigt bidrag, vilket resulterar i totalt 7,15 miljarder euro. Den digitala paktens löptid löper ut 2024. Källa

eLearningworld Nyheter


interaQtive Books på väg

Interactive Books

Soe Publishinglab To Create Interactive Books

created in SOE PublishingLab

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab