Designen för morgondagens utbildningslandskap

Designen för morgondagens utbildningslandskap

Lyssna på storyn

{Play}

Vart utvecklas utbildningen härifrån? På den federala konferensen om kommunal utbildningsförvaltning som öppnades 2021, sade den tyska utbildningsministern, Anja Karliczek, följande om designen för morgondagens utbildningslandskap:

”Kommunerna spelar en viktig roll i vår utbildningsfederalism. De har en särskild roll till att bidra till att forma och beslutsamt främja den digitala omvandlingen av utbildning. Det är där människor har sin dagliga erfarenhet av vårt utbildningssystem – från dagis till skola till yrkesutbildning och vidareutbildning.”

Designen för morgondagens utbildningslandskap

Morgondagens utbildningslandskap

Konceptet förutom att använda teknik mer effektivt inom utbildningen är att omvandla bitarna, uppdelningen, av olika utbildningarna, som bär det gamla industrisamhällets signum, till en strategi för livslångt lärande.

Burkhard Jung, ordförande för tyska förbund för städer och borgmästare för Leipzig, sade följande vid konferensen:

”Livslångt lärande blir allt viktigare för oss alla. Människors förväntningar på att ges bästa möjliga utbildningsmöjligheter ökar. “

Kärnan i verksamheten är “Transferinitiative Kommunales Bildungsmanagement”, inom ramen för vilka framgångsrika modeller för kommunal utbildningsutveckling etablerades och spreds över hela Tyskland.

Nyheter från eLearningworld Källa: Bundesministeriums für Bildung und Forschung


Tjänster från eLearningworld Europe AB

Integrerat berättande i interaktiva böcker

InteraQtive Book FREE!

EDUBook

InteraQtive Book PRO

Mer information kommer inom kort!

Click for more information about SOE PublishingLab

SOE PublishingLab video

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab