Lär känna de högst rankade mobila UI-UX-trenderna 2022

Lär känna de högst rankade mobila UI-UX-trenderna 2022

Lyssna på storyn

{Play}

Funderar du på att förbättra tillgängligheten till din mobilapplikation eller vill du skapa en för målgruppen? Om ja bör du vara medveten om mobilappens UI-UX-designtrender som kommer att vara tongivande 2022. Detta år, 2022, som är ytterligare ett år att skapa och fördjupa ditt varumärkes framgångssaga på ett nytt och optimerat sätt. Precis som varje år ger 2022 dig också en hel del möjligheter att ligga steget före konkurrenterna. När det gäller att skapa en engagerande, interaktiv och uppmärksamhetsdriven användarupplevelse för mobilappar, här är de bästa mobila UI-UX-trenderna.

Här, i den här bloggen, kommer vi att dela några av de mest framstående användargränssnittstrenderna som kommer att förbättra den övergripande användarupplevelsen och öka avkastningen på ditt företag.

Lär känna de högst rankade mobila UI-UX-trenderna 2022

Topp 10 tips för mobilappgränssnitt / UX-design att ta sig an

UX Trender

*Personliga upplevelser: 2022 kommer att bli året för förbättrad anpassning på de delar av varumärken som gäller för att leverera vad deras kunder önskar. I samarbete med den nya eran av artificiell intelligens och maskininlärningsteknik kan varumärken skapa en skräddarsydd UX baserad på deras tidigare erfarenhet, sökmönster och preferenser för att hitta rätt produkt / tjänst på ett ögonblick.

*Röstinteraktion: Liksom röstaktiverade enheter som Alexa, Amazons Bixby och olika andra kommer det att vara en växande trend att ta in röstassistentsökningsfunktioner i mobilappar för att förbättra användarupplevelsen. De röstdrivna programmen ger snabba resultat, löser omedelbara frågor och ger bättre alternativ.

*Lösenord mindre inloggning: År 2022 kommer det att finnas en befintlig trend för lösenord i färre appar att växa sig starkare. Detta för att minska användarens tid att logga in. Det kommer att vara användbart för applikationer som ofta öppnas. Genom att använda fingeravtrycksigenkänning, ansiktsigenkänning eller till och med OTD-inloggningsuppgifter öppnas appen snabbt.

*Knapplös design flytande svep: För att uppfylla designkraven för knapplösa enheter som råder idag kommer experter på mobilapputvecklingsföretag att implementera helskärmsappdesign som måste passa den totala storleken och ytterligare ger flytande svepfunktionalitet.

*Nedre navigering 2.0: Använd det nedre visningsutrymmet för smartphones för att svepa mönsterfunktioner. På själva appen är det bekvämt för användare att svepa längst ner medan de flyttar till nästa sida.

Trender för användargränssnittet

*Rundade hörn: Det kommer att bli nästa UI-designtrend för mobilappar att bevittna 2022. Applikationens rundade hörnskärmar kommer att engagera användarens uppmärksamhet och ge en uppfriskande och konstnärlig interaktion med deras ögon.

*Mörkt tema: Det är ett svagt ljusgränssnitt som ska implementeras i din mobilapp och tjäna ett dubbelt syfte. För det första sparar det batteriet på användarens enhet genom att komma åt appen i svagt ljus och för det andra, sätta mindre belastning på användarnas ögon och låta dem använda appen under lång tid.

*Engagerande illustrationer: I detta nya år kommer designelement i mobilappen att bli mer känslomässiga och attraktiva när det gäller att använda illustrationer och animering. Det kommer att skapa en slags kort berättelse för att engagera mobilappanvändarnas uppmärksamhet.

*Designerinnehåll: I din mobilapp kommer innehållet inte längre bara bestå i text, det kommer att bli mer 2022. Det kommer att vara mer funktionellt, animerande och meningsfullt att locka och förbättra UX-mönster.

*Design för funktionshindrade: Det kommer att vara absolut nödvändigt att initiera designelement för mobilappar endast för funktionshindrade användare. De som är permanent funktionsnedsatta eller tillfälliga som inte kan komma åt mobilappen bör kunna lyssnande animering, vibrationer och andra sinnesdrivna designelement.

Slutlig notering för de mobila UI-UX-trenderna

Följ de nya och resultatorienterade app-UI/UX-trenderna från OrangeMantra i år för att ligga steget före konkurrenterna och förbättra din målgrupp. För att uppnå sådana resultat, anlita mobilapputvecklare som kan trenderna och hjälper dig att implementera dem i din företagsapplikation eller interaktiva bok.

______________________________________________

eLearningworld tjänster

CM gamified apps Lär känna de högst rankade mobila UI-UX-trenderna 2022Låt oss bygga en applikation som tar din marknadsföring, försäljning och varumärke till en ny nivå. Förstärk din organisations interaktivitet och möt dina kunder på deras egen personliga hemmaplan, inte genom råa försäljningsstrategier som inte kommer att fungera ändå, utan genom att engagera med ditt varumärke, bl a med gamifierade mekanismer. Klicka här för mer information

Läs mer om interaktiva böcker här

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab