Rådet för Teknologisk Suveränitets arbete inleds

Rådet för Teknologisk Suveränitets arbete inleds

Rådet för Teknologisk Suveränitets arbete inledsLyssna på storyn

{Play}

I veckan hölls kick-off-mötet för Rådet för Teknologisk Suveränitet som grundades av det tyska federala forskningsministeriet. Elva experter från vetenskap, näringsliv och samhälle har fått i uppdrag att under de kommande månaderna ta fram rekommendationer för Tysklands federala utbildnings- och forskningsministeriet (BMBF) för att stärka Tysklands och Europeiska Unionens teknologiska suveränitet inom viktiga teknikområden.  Anja Karliczek, förbundsminister för utbildning och forskning, förklarar på följande sätt:

“Jag arbetar för att Tyskland och Europeiska Unionen ska förbli internationellt konkurrenskraftiga genom en stark forsknings- och innovationspolitik och att vi sätter standarder över hela världen med våra ingenjörs- och utvecklingsförmåga inom viktiga tekniska områden, såsom väte- eller kvantteknik.”

Detta bör ses mot bakgrund av att nyckelteknik är en viktig grund för värdeskapande och välstånd. Då det möjliggör innovationer, säkrar konkurrenskraft och sysselsättning och bidrar på ett avgörande sätt till att övervinna globala utmaningar. Källa

I samma anda börjar skoldigitaliseringen i Tyskland öka farten genom den så kallade DigitalPact-skolan. Nya siffror visar att summan av de utbetalda medlen nästan har fördubblats sedan början av 2021 jämfört med föregående halvår. Hittills har dock bara en tredjedel av de 6,5 miljarder euro som den federala regeringen har gjort tillgängliga antingen använts eller åtminstone planerats. “Det är inte tillfredsställande efter två år”, enligt Anja Karliczek, förbundsminister för utbildning och forskning. Källa


storytellerondemand promotion Rådet för Teknologisk Suveränitets arbete inledsVår tjänst Storyteller on Demand ger tillgång till vår expertis och plattform för att göra din bok interaktiv. En interaQtive book använder sig av tekniken för att stärka boken till förmån för läsaren. Dessutom, även om innehållet fortfarande är kung, gör interaktiva funktioner att din bok sticker ut före de massor av böcker som traditionellt publiceras varje månad.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab

Lämna ett svar