Uppgradering av mediekunskapsutbildning

Uppgradering av mediekunskapsutbildning

Uppgradering av mediekunskapsutbildningInte mer men olika för uppgradering av mediekunskapsutbildning krävs för att utrusta människor till att kunna hantera det föränderliga medielandskapet är ett av budskapen från Mike Caulfield som leder Digital Polarization Initiative inom American Democracy Project i en artikel i  niemanlab.org. Han skriver:

“Nyligen genomförda studier verkar stödja denna slutsats, konstaterande att en massa högutbildade folk, skickliga i alla typer av traditionell mediekunskap, är hopplöst förlorade på webben.”

Lösningen är att samla experter från relaterade områden för att arbeta fram nya plattformar för mediekunskapsutbildning. Särskilt då utvecklingen inom mediekunskapsområdet alltid har varit krisdriven och stora förändringar alltid har följt i fotspåren av mediaomvandling. I denna anda är Nieman Journalism Lab vid Harvard ett försök att hjälpa journalistik analysera sin framtid i webbens tidsålder.

Skrivet av
LarsGöran Boström©


mediekunskap

 

För utbildning och vidareutbildning av lärare

Interaktiv pedagogik anpassad till det digitala samhällets förutsättningar och utveckling. Producerad i SOE PublishingLab

Klicka för mer information

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab