Universitet som en kraftkälla för integration av flyktingar

Universitet som en kraftkälla för integration av flyktingar

Universitet som en kraftkälla för integration av flyktingarFör närvarande är 456 volontärstudentinitiativ vid 137 universitet Universities as an empowering source of integrating refugeesaktiva i Tyskland i programmet Refugee Welcome. Initiativet lanserades 2015 och finansieras årligen av Ministeriet för utbildning och forskning (BMBF) med mer än fyra miljoner euro. Enbart Förra året åtnjöt nästan 30 000 flyktingar de olika erbjudanden om frivilliga initiativ. Detta gör universiteten till en kraftkälla för integration av flyktingar. Den här veckan belönades tre av de mest framstående studentinitiativen som bidrar till integrationen av flyktingar på BMBF i Berlin.

De belönade projekten

De belönade projekten fastställdes efter en allmän omröstning:
1:a plats: “Bunte Hände”, Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg – Belönad med €10 000
2:a plats: “MEDIDUS – Medizinische Flüchtlingshilfe Düsseldorf”, Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf – Belönad med € 5000
3:e plats: “Mathematik für Geflüchtete”, Universität zu Köln – Belönad med €3000

En kraftkälla för integration av flyktingar

Tysklands utbildningsminister Anja Karliczek kommenterar på följande sätt:

“Unga människor stöder flyktingar med kreativitet och ihärdighet för deras inträde till studier i Tyskland. Detta är ett föredömligt engagemang för framgångsrik integration. Jag hoppas att de vinnande projekten kommer att fungera som en modell för integrationsinitiativ vid många andra universitet.”

I synnerhet då fördelarna med initiativet går åt båda hållen. Då studenterna som välkomnande ambassadörer stärker sin internationella och interkulturella kompetens. Den personliga dialogen med människor från många olika ursprungsländer tillåter dem tidigt att skaffa sig nödvändiga kunskaper. Sådana färdigheter som är nödvändiga i ett mångfacetterande digitalt samhälle och den globala ekonomin.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA


PublishingLab för Interaktiva Böcker – Interaktiva böcker är en excellent form för att paketera digitalt innehåll. Eftersom det integrerar det traditionella bokformatets genomslagskraft med olika interaktiva funktioner för att förstärka det ännu mer. Det är en perfekt lösning för förlag, författare och utbildningsorganisationer som vill ha en komplett verktygslåda med digitala funktioner för att förbättra läsupplevelsen. Läs mer om vårt PublishingLab

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab