Flexibel vidareutbildning för digital kompetens får mer finansiering

Flexibel vidareutbildning för digital kompetens får mer finansiering

Flexible further education for digital competence receives more funding
In English

Flexibel vidareutbildning för digital kompetens får mer finansieringSexton projekt för att förbättra digital kompetens får mer finansiering från den norska regeringen. Pengarna är riktade till flexibla kurser anpassade till arbetslivets förutsättningar. Sammantaget får projekten 3.6 miljoner euro med målet att öka digital kompetens inom näringslivet. Den totala finansieringen i år för sådana projekt i Norge är 13 miljoner euro. Utbildningsminister Jan Tore Sanner kommenterar på följande sätt:

“Den tekniska utvecklingen kräver att både företag och anställda bör förnya sin kompetens. Därför tilldelar vi här direkt till universitet, specialskolor och näringsliv för att gå samman för att utveckla ett mer flexibelt vidareutbildningsbjudande som näringslivet kräver.”

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

More on developing digital competence | Digitization services

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab