Nycklar till att bygga en teknikvänlig arbetsmiljö – enligt en ny undersökning

Nycklar till att bygga en teknikvänlig arbetsmiljö – enligt en ny undersökning

Keys to build a tech-friendly Work Environment - according to a new survey
In English

Nycklar till att bygga en teknikvänlig arbetsmiljö - enligt en ny undersökningEn ny studie från Gallup / Northeastern University visar att 73 procent av amerikanska arbetstagare säger att artificiell intelligens kommer att eliminera fler jobb än det skapar. Detta bör ses mot bakgrund av att 47% av arbetstillfällen i USA idag riskerar att ersättas inom de närmaste 20 åren. Samtidigt svarade respondenterna på frågor om efterfrågan på deras egna kvalifikationer i fråga om digitalisering. 52% i Frankrike, 43% i Tyskland, 37% i Spanien och 30% i Storbritannien menade att denna efterfrågan skulle öka. Nyckelbegreppet för analysen är nivån på rörlighet (flexibilitet) på arbetsplatsen.

Bygga en teknikvänlig arbetsmiljö

I en uppföljningsstudie med företagsledare i 9500 företag i USA och Europa fann Gallup att lättrörliga företag har åtta kvaliteter. Där en av dessa är att anta ny teknik. För att skapa en sådan lättrörlig kultur har forskarna identifierade sex nycklar. Detta inkluderar att vara kundcentrerad genom att använda teknik som skapar intäkter och ökar försäljningen. För det andra kräver detta en enkel användarvänlig teknik, som för det tredje också innefattar att arbeta för en positiv nyfiken inställning till teknik. Följande nycklar handlar om att skapa incitament för lärande och inspiration att använda tech. Klicka här för digitaliseringskonsulttjänster | digitala lärmiljölösningar

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab