Fokus på Smarta Teknologier när teknikerutbildning förnyas

Fokus på Smarta Teknologier när teknikerutbildning förnyas

Fokus på Smarta Teknologier när teknikerutbildning förnyas

Focus on Smart Technologies when renewing technician education
In English

Luxemburgs utbildningsminister, Claude Meisch, presenterade den 7 maj 2019 en ny teknikerutbildning med fokus på Smarta Teknologier. Fem skolor att erbjuda sådan utbildning för det framtida digitala samhällets tekniker med kursstart i september 2019. Skolorna inkluderar he Lycée des Arts et Métiers , Ettelbruck Technical High School, Guillaume Kroll High School, Lënster Lycée and Emile Metz Private School. Den 4-åriga utbildningen är uppdelad i en 2-årig allmän kurs och 2 års specialisering. Claude Meisch kommenterar på följande sätt:

“Med digitaliseringen av vår ekonomi och våra dagliga liv utvecklas branschen mycket snabbt. När det gäller yrkesutbildning måste vi titta längre och längre in i framtiden och förbereda studenterna idag för morgondagens jobb. Det handlar om att ständigt anpassa sig till behoven och önskemål från studenter samt företagens behov och utmaningar.”

Smarta teknologier

Utbildningen har ett särskilt fokus på tekniker som robotik, smart och grön energi, smarta hem, elektromobilitet, internet of things, kommunikationsnätverk och så vidare. Fälten som kan väljas för specialisering under tredje och fjärde året är infontronics, förnybar energi, robotik och automation, smart energi och e-kontroll.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab