Medborgarvetenskap som drivkraft för innovation – en pionjär visar vägen

Medborgarvetenskap som drivkraft för innovation – en pionjär visar vägen

Citizen Science as a driver of innovation - a pioneer showing the way
In English

Medborgarvetenskap som drivkraft för innovation - en pionjär visar vägenDå universitetsforskning blir alltmer tillgänglig och digital teknik blir ett alltmer produktivt verktyg, kan detta också utgöra en grund för en ny dimension av vetenskap: Citizen Research eller medborgareforskning. På detta område visar Tyskland vägen med en forskningshub som är öppen för alla  medborgare http://buergerschaffenwissen.de/. På plattformen kan medborgare engagera sig i pågående forskningsprojekt och starta nya projekt. En annan viktig del av verksamheten är konferenser och andra lärmöjligheter. Plattformen är ett gemensamt projekt av Science in Dialogue och Naturhistoriska Museet i Berlin och finansieras av det tyska ministeriet för utbildning och forskning (BMBF).

Medborgarforskningsprojekt

Det finns ett stort antal projekt tillgängliga på plattformen att engagera sig i. Allt från SenseBox för att bygga en väder- och miljöövervakningsstation, ett projekt som är anpassat för barn. Till Hush City som bygger på en app där medborgare hjälper forskare att utveckla platser med mindre buller i städer. Till projektet Media Doctor Citizen som involverar medborgare i forskning om miljöjournalistik med Journalistiska institutet, Technische Universität Dortmund. Förutom de många projekten att engagera sig i, är det också möjligt att starta nya projekt.

Medborgarvetenskap som drivkraft för innovation

Plattformen fungerar som en kombination av möjligheter att bidra till vetenskap och en kreativ hub som är en perfekt grund för innovation. Tyskland är banbrytande på detta område och förhoppningsvis kommer andra länder att följa i dess fotspår.

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab