Internet of Things förändrar Tillverkningsprocessen, är utbildning näst i tur?

Internet of Things förändrar Tillverkningsprocessen, är utbildning näst i tur?

IOTEducationeLearningworld Weekly ReviewInternet of Things transforming Manufacturing, education next?

Tyskland har tagit ledningen i den fjärde Industriella Revolutionen som är en gemensam term som inkluderar automatisering, datautbyte och tillverkningsteknologier. Denna datorisering av tillverkning är en del av Internet of Things-utvecklingen där allt ifrån mindre apparater till maskiner är uppkopplade för användarens bekvämlighet och med dataanalys för kontinuerliga förbättringar. “Medan “internet of things” sprider sig till fabriksgolvet och produkterna packas med allt fler sensorer och kopplas till internet. Detta omvandlar tillverkningen — och synsättet som krävs för att företaget ska lyckas.” skriver The Economist i den excellenta analysen The industrial internet of things – Machine learning.

Internet of Things och Utbildning

1900-talets tillverkningsprocess går därav genom en grundläggande omvandling. Resultatet är en utveckling från den traditionella processen med råmaterial till tillverkning till massmarknadsföring, till en process som startar med kundens behov. Vi vet också från historien att en utveckling som startar inom industrin efter en tid även omvandlar utbildningen. Så vilka delar inom utbildning kan bli automatiserade, var är dataanalys användbart, hur kan man inkludera Industri 4.0s tillverkningsmetoder i lärandeprocessen? Med andra ord hur kan du integrera Internet of Things i utbildning?

Författad av
LarsGöran Boström©

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab