Tyskland presenterar ny handlingsplan för AI

Tyskland presenterar ny handlingsplan för AI

Lyssna på storyn

{Play}

Den tyska regeringen har presenterat en ny handlingsplan för AI, med målet att göra Tyskland och Europa till en ledande kraft inom artificiell intelligens. Planen, som presenterades av den federala forskningsministern Bettina Stark-Watzinger, identifierar elva nyckelområden för åtgärd, inklusive att stärka forskningsbasen, utöka AI-infrastrukturen och utveckla etiska riktlinjer för AI-utveckling.

Tyskland presenterar ny handlingsplan för AI

Planen innehåller också ett åtagande att investera 1,6 miljarder euro i forskning och utveckling av AI under de kommande fyra åren. Denna investering kommer att användas för att stödja forskningsprojekt, utbilda AI-experter och utveckla etiska riktlinjer för AI-utveckling.

“AI är en nyckelteknologi som har potential att revolutionera många aspekter av våra liv”, säger Stark-Watzinger. “Med denna handlingsplan tar vi de nödvändiga stegen för att säkerställa att Tyskland och Europa ligger i framkant av detta snabbt växande område.”

Handlingsplanen för AI är en del av den tyska regeringens bredare ansträngningar för att främja innovation och ekonomisk tillväxt. Regeringen tror att AI har potential att skapa nya jobb, öka produktiviteten och förbättra medborgarnas liv.

För att lära dig mer om handlingsplan för AI, och mer om artificiell intelligens besök webbplatsen för det federala ministeriet för utbildning och forskning.

eLearningworld Nyheter


Information from eLearningworld Europe AB about interactive books
Nya tjänster från B-InteraQtive Publishing

Rådgivning Digital Lärande Design

Rådgivning Digital Lärande Design

Kunskapshantering & Storytelling

interaQtive Books on demand

Klicka för mer information och kontakt

Blogginlägg om tjänsterna: Berättandets konst för Organisatorisk Tillväxt till en ny nivå

Mer om SOE PublishingLab

Services from eLearningworld Europe AB

Soe Publishinglab Learning Centre

FREE Learning Centre for interactive book development and UX design in general. The Learning Centre is open, no registration or login will be required.

Click to find out more 

Klicka för mer information om vårt Learning Centre på vår företagsblogg

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab