Inrättandet av en tvärvetenskaplig nationell forskningsdatainfrastruktur fortskrider

Inrättandet av en tvärvetenskaplig nationell forskningsdatainfrastruktur fortskrider

Lyssna på storyn

{Play}

Den tyska regeringens arbete med att inrätta en tvärvetenskaplig nationell forskningsdatainfrastruktur (NFDI) har tagit ytterligare steg för att nå projektets mål. Som är att utveckla ett digital tvärvetenskaplig kunskapsbas för hela det tyska vetenskaps- och forskningslandskapet.

Inrättandet av en tvärvetenskaplig nationell forskningsdatainfrastruktur fortskrider

Federala forskningsministern Bettina Stark-Watzinger förklarar:

“Forskningsdata är en skatt som ännu inte har grävts fram ordentligt i det här landet. Med National Research Data Infrastructure vill vi ändra på det genom att göra vetenskapliga resultat från olika källor, platser och domäner mer tillgängliga och användbara.”

NFDI finansieras av de federala och delstatliga regeringarna i förhållandet 90:10 med upp till 90 miljoner euro årligen under perioden 2019 till 2028. Det stöds av NFDI eV baserat i Karlsruhe. I mars 2023 inkluderades åtta nya konsortier till de redan tillgängliga 19 konsortier. Där NFDI är den organisation som officiellt fått mandat av det federala ministeriet för utbildning och forskning (BMBF) att bidra till implementeringen av European Open Science Cloud (EOSC) på europeisk nivå.

Tvärvetenskaplig nationell forskningsdatainfrastruktur – en bakgrund

Syftet med NFDI är att skapa de bästa förutsättningarna för ny kunskap och innovativa tillämpningar. Detta inkluderar deltagande av flera hundra universitet, forskningsinstitutioner och datacenter kommer att ge ett avgörande bidrag till att utveckla NFDI till ett flaggskeppsprojekt med internationella anspråk för innovativ hantering av forskningsdata. Dessutom kommer även samverkan med den privata sektorn att spela en viktig roll i detta.

eLearningworld News


Nya tjänster från eLearningworld Europe AB

matcommunitylogo Interagera med berättelsen och i lärande upplevelsen

 

Ett makerspace för interaktiva böcker som är inriktade på Matresor, liksom ett socialt forum i form av en community blogg för att diskutera matkultur och böckerna om detta ämne som produceras här. Bli medlem kostnadsfritt – klicka här eller registrera dig för författarmedlemskap här

Byggt med SOE PublishingLab

 

 

 

 

 

Nya tjänster från B-InteraQtive Publishing

Rådgivning Digital Lärande Design

Rådgivning Digital Lärande Design

Kunskapshantering

interaQtive Books on demand

Klicka för mer information och kontakt

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab