Europeiska arbetsmarknaden 2023 – Nya värderingar styr spelet Del 2

Europeiska arbetsmarknaden 2023 – Nya värderingar styr spelet Del 2

Europeiska Jobb Marknaden 2023 - Nya värderingar styr spelet Del 2

Lyssna på storyn

{Play}

Designtänkande är ett begrepp som nu även nödvändigt att integrera för en framgångsrik talangmanagement på den europeiska arbetsmarknaden. Eftersom den fångar de nya värderingar som förstärktes under pandemin. Där de anställdas arbetserfarenheter avgör graden av lojalitet och vilja att stanna på en arbetsplats, med andra ord nivån på anpassning till arbetstagarens förutsättningar och krav. Detta i en tid av förändring där utsikterna att göra något annat, i en annan form, aldrig har varit större.

Nya värderingar på arbetsmarknaden

I McKinsey-rapporten som nämns i den första delen av denna artikel identifierar författarna tre punkter för arbetsgivare att hantera de nya värderingarna på arbetsmarknaden. Dessa värderingar som till viss del är annorlunda i Europa i jämförelse med andra delar av världen tack vare socialförsäkringssystemet och en större motvillighet att byta arbete. Men i utvecklingen från att jobba för någon till att jobba med någon, där arbetsmarknaden blir mindre hierarkisk och mer entreprenöriell. Resultatet av transformationen leder till en europeisk upplevelseinriktad jobbmarknad. Där designtänkandekonceptet här är nyckeln. Författarna till rapporten drar slutsatsen:

“Den europeiska arbetskraften är inte immun mot den nötningstrend som vi har sett svepa över länder under de senaste åren. De europeiska anställdas tankesätt har förändrats sedan pandemin började, och många är inte längre villiga att stanna i organisationer som inte värdesätter deras bidrag eller erbjuder en framtid som entusiasmerar dem.”

Tre punkter för arbetsgivare att greppa

  1. Investerar i medarbetarna med avancemangmöjligheter, personlig ersättning och strategiskt ledarskap för att forma inspirerande arbetsdagar.
  2. Belöna lojalitet och livslångt lärande, inklusive ge möjligheter till det sistnämnda.
  3. När kampen om talang hårdnar, tänk utanför boxen och gå efter dem som har lämnat den traditionella arbetsmarknaden, som egenföretagare, giggers och pensionärer etc.

Författad av
LarsGöran Boström©


20% RABATT PÅ HELA DIN BESTÄLLNING FRAM TILL 20/12

biqstore logo Mobilitet och erfarenheter - Nyckeln till Europas arbetsmarknad 2023

20% rabatt på hela din beställning, gäller hela sortimentet i BiQStore, fram till 20 december, 2022 genom att använda rabattkoden nedan. De tryckta böckerna levereras omgående från eget lager och kommer att finnas hos dig innan julafton vid beställning senast den 20 december. Kläderna produceras on demand och skickas från Lettland och tar därför lite längre tid. Klicka här för mer information

Rabattkod: JKWB53TF

Matresan genom Småland En fransman i Stockholm

Bekväma byxor för olika aktiviteter Bekväma allaktivitetsbyxor

 

SOE PublishingLab – free offers

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab