Din verktygslåda för att göra egna interaktiva böcker

Din verktygslåda för att göra egna interaktiva böcker

Lyssna på storyn (uppdaterad version)

{Play}

Interaktiva böcker tar otvivelaktigt digital litteratur- och lärandeupplevelsen till nästa nivå. Möjligheterna med att förstärka ett manuskript är i det närmaste ändlösa. Där den grundläggande lösningen alltid startar från läsaren eller iReader som vi föredrar att kalla användaren av interaktiva böcker.

Nu är det möjligt att skapa egna böcker med interaktivitet. Detta är ett format och koncept som är särskilt väl anpassat till böcker för alla former av lärande, tonårs- och barnböcker och facklitteratur i allmänhet. Men de fungerar likväl för alla former av berättande. Endast din kreativitet sätter gränsen för att skapa intresseväckande lärande, engagerande och inkluderande upplevelser. Dessa interaktiva funktioner som multimedia, interaktiva övningar, och simulationer kan integreras med tryckta böcker och traditionella eböcker (se nedan), liksom utgöra ett eget format interaQtive Books.

Tryckt bok med ljudbok och interaQtive book - böcker med interaktivitet
Tryckt bok med ljudbok och interaQtive book – böcker med interaktivitet
Bok med interaktiv karta och snart social interaktivitet
Bok med interaktiv karta och snart social interaktivitet

“I want children to be glued to interactive books that encourage singing and dancing. I feel when kids work together it brings about a different energy.”
Lisa Loeb

Tjänster för böcker med interaktivitet

Om ni vill ha hjälp med utvecklingen av era interaktiva funktioner eller interaQtive book erbjuder vi tjänsten Storyteller on Demand. Denna tjänst fungerar både som en allt-i-ett-lösning eller som en á la carte.

Men även om vi har utvecklat en plattform, ett makerspace, kallat SOE PublishingLab för interaktiva böcker, tror vi inte att själva formatet är motorn, utan användarupplevelsen genom att möta iReaders individuella krav och preferenser. Detta för att förstärka lärande och engagemang, inklusive rolighetsfaktorn. Allt detta med enkel och användarvänlig distribution till alla former av smartphones, tablets och datorer, oberoende av operativsystem som Android, Chromebooks, iOS, Windows and Linux.

Verktygslåda för interaktiva böcker och traditionell bokutgivning

I vår egen produktion integrerar vi nu interaktiva funktioner i vår traditionella bokutgivning (se ovan) samt producerar interaQtive books. Den innehåller böcker för vuxna samt tonårs- och barnböcker, mer information om vår produktion senare.

Verktygslåda för interaktiva böcker och traditionell bokutgivning

Författad av
LarsGöran Boström
Grundare av eLearningworld Europe AB – E as in Experience och författare till boken Learning Design in Practice for Everybody

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab