Interaktiva böcker och onlinekurser – en jämförelse

Interaktiva böcker och onlinekurser – en jämförelse

Lyssna på storyn

{Play}

Skillnaden mellan onlinekurser och interaktiva böcker i en översikt kan ses som ganska vag. Men medan en interaktiv bok är en förstärkt version av den traditionella e-boken eller en tryckt bok. Där böckernas traditionella inslag av djupinlärning och en studerande som ofta går fram och tillbaka mellan kapitlen kompletteras med interaktiva funktioner. Den fokuserar mer på att aktivera den studerande och anpassa sig till hennes krav på flexibilitet, personligt valda inlärningsvägar och repetition.

Interaktiva böcker och onlinekurser - en jämförelse

Onlinekurser

Medan en onlinekurs har en utgångspunkt och en linjär väg mot slutet som motsvarar arbetsprocessen i det gamla industrisamhällets löpande band. Om du skapar en läroplan är detta i grunden den struktur du skulle använda. Gärna med någon form av betygssystem i slutet av kursen. Men om det ska innehålla någon form av djupinlärning är en kombination av en onlinekurs och interaktiv bok den bästa lösningen.

Interaktiva böcker

Där den interaktiva boken ger förståelse och nyfikenhet för ämnesområdet som en viktig drivkraft. Målen är inte nödvändigtvis integrerade i formatet, även om det t.ex. skulle kunna ske med ett integrerat gamification-system. Medan onlinekursformatet är mer riktat mot processen och att nå integrerade mål.

Författad av
LarsGöran Boström©

Mer om interaktiva böcker

SOMMARREA PÅ BÖCKER – GÅ TILL ERBJUDANDET

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab