Lenovo ThinkReality A3: Kvalitetstid i mixad verklighet

Lenovo ThinkReality A3: Kvalitetstid i mixad verklighet

Lyssna på storyn

{Play}

Lenovos ThinkReality A3, som jag först skrev om förra året, är bland den första av en ny typ av hybridsmarta glasögon som kompenserar det mesta av bearbetningen och anslutningen till en värdenhet som en smartphone. Lenovo har aktiverat olika mixad verklighet funktioner när det är anslutet till en av sina mer kraftfulla datorer. Medan smarttelefonupplevelsen erbjuder det mer typiska AR-funktionaliteten att projicera och manipulera 3D-objekt i rummet, tillåter den bärbara upplevelsen skapandet av virtuella skärmar utöver den på datorn. Kopplat med både Motorola G100 och en av Lenovos bärbara arbetsstationdatorer.

Lenovo ThinkReality A3: Kvalitetstid i mixad verklighet Jag tillbringade nyligen lite tid med ThinkReality A3 för att få en känsla av den praktiska användningen för en rad aktiviteter. När man packar upp de smarta glasögonen krävs att man tar bort en del skyddande omslag från både framsidan och baksidan av bildskärmarna. Detta kräver att linserna tas bort och sedan sätts tillbaka. A3 kan också innehålla interna drop-in-linser utformade för bärare av receptbelagda glasögon som jag; medan jag inte anpassade dem så kunde jag bära mina glasögon under A3 genom att ta bort nässtödet.

A3 ansluts till antingen datorn eller smarttelefonen via en anpassad USB-kabel som innehåller en rätvinklig kontakt för att fästa på toppen av glasögonens rikliga vänstra tempel. Det finns ett mjukt klipp som hjälper till att stabilisera kabeln där. Överst i det högra templet finns en åtgärdsknapp flankerad av kontroller för att justera ljusstyrkan upp och ner. Dessa knappar kan också användas för att återcentrera visningen i ditt synfält. När Lenovo är ansluten till en smartphone erbjuder den en inbyggd augmented reality-gränssnitt i linserna som bland annat möjliggör användning av telefonens Android-appar i öppet utrymme.

När värdenheten är ansluten till en dator hanterar den däremot de virtuella bildskärmarna. Lenovo säger att det är en utvecklande smarttelefonupplevelsen för Android i jämförelse med enkel skärmspegling eftersom, även om A3 utnyttjar smarttelefonens bearbetning, batteri och anslutning, anser företaget att glasögonen är en oberoende enhet som har sina egna navigationsmöjligheter. Det skulle innebära att glasögonen, när de används med en dator, är mer av en kringutrustning, både när det gäller vad glasögonen ersätter (bildskärmar) och var deras användarupplevelse hanteras. Smartphone-gränssnittet erbjuder virtuella knappar för att hantera inställningar och en enkel startspelare för Android-appar.

Om du till exempel startar YouTube visas ett pildrivet gränssnitt för att förankra appen i virtuellt utrymme. Sådana appar är omgivna av en mängd icke-flyttbara virtuella knappar för att styra funktioner som volym och ljusstyrka. Även om detta stör appupplevelsen, säger Lenovo att det är nödvändigt för att upprätthålla kontrollen över gränssnittet. Där en fördel med hybridmetoden för AR kontra VR är att du kan dra nytta av värdmobilens skärm för uppgifter som att ange text (mycket effektivare på ett smartphone-tangentbord kontra AR-baserad tangentbordsdrift) eller manipulera objekt genom att använda en del av smarttelefonskärmen som styrplatta. Ändå kan man lätt förstå varför Lenovo inte vill ge tillgång till smarttelefonen, eftersom det, även i ett bästa scenario, kräver att du flyttar ditt fokus bort från skärmen.

Som standard aktiverar A3 kontroller i virtuellt utrymme genom att hålla blicken mot ett objekt. Detta kan fungera bra för vissa appar men var inte idealiskt för YouTube eller andra videoappar, eftersom utökad passiv visning resulterar i att du pausar skärmen, så jag bytte till att klicka på virtuella knappar via den fysiska åtgärdsknappen på glasögonen. Detta påskyndade också processen att klicka på virtuella kontroller.

I slutändan finns det dock många applikationer för att ha tillgång till videor och andra tvådimensionella referensmaterial när man arbetar med högeffektiva uppgifter som reparation av verksamhetskritiska maskiner, men potentialen hos smarta glasögon lyser igenom när man tittar på 3D-hologram. A3-smarttelefongränssnittet kan starta en visningsenhet för virtuella objekt som exempelvis en förinstallerad motorcykel från Ducati (en Lenovo-marknadsföringspartner). Bilden var ljus och detaljerad i mitt vardagsrum. Jag kunde närma mig det och se det från flera vinklar; en alternativ exploderad vy av racercykeln visade kraften i augmented reality i visualiseringar.

Det är särskilt befriande att använda A3:an utomhus där de fungerade bra en delvis solig eftermiddag. Lenovo säger att de är klassade IP54 vattenbeständighet. Företaget erbjuder en Y–kabel för att tillhandahålla en extra strömkälla till glasögonen. Detta är särskilt användbart eftersom glasögonen glupskt förbrukar smarttelefonens batteri. Motorola har nyligen släppts. Till skillnad från G100 stöder Motorolas senaste flaggskepp Edge Plus trådlös laddning, vilket också öppnar vissa möjligheter att förlänga AR-upplevelsen när du är på språng.

Sammanfattningsvis, när de kopplas ihop med en kompatibel smartphone, är A3s bekväma, lätta att använda, väl utformade och kan använda sin Android-appkompatibilitet för att överbrygga innehållsgapet, även om det är lite klumpigt att manipulera sådana appar jämfört med det beröringsgränssnitt som de var utformade för. Sällan har dock en produkt haft en så delad personlighet mellan hur den fungerar när den är ansluten via en smartphone kontra en bärbar dator. Jag kommer att diskutera A3:s PC-förslag och några tankar om Lenovos blandade verklighetsmetod i min nästa kolumn.

Författad av
Ross Rubin


eLearningworld tjänster – interaktiva böcker med Gamification och AR

Den STORA LANSERINGEN närmar sig!

där vi även kommer att erbjuda en rad nya AR-funktioner …


SOE PublishingLab to create Interactive Books

Mer information om SOE PublishingLab 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab