Cybersäkerhet inom utbildning – Ransomwareattacker ökar

Cybersäkerhet inom utbildning – Ransomwareattacker ökar

Cybersäkerhet inom utbildning - Ransomwareattacker ökar

Lyssna på storyn

{Play}

En ny rapport från Sophos om cybersäkerhet inom utbildning baserad på en undersökning från Vanson Bourne visar att ransomwareattacker i allt högre grad är riktade mot utbildningsorganisationer. Där cyberbrottslingar kräver lösensumma för att återställa data och ibland krypterar utbildningsorganisationernas data. Rapporten visar att 44% av respondenterna inom utbildningsorganisationer drabbades av ransomware förra året, där angriparna lyckades kryptera data i 58% av fallen.

Att betala lösensumman

35% av de attackerade utbildningsorganisationerna betalade lösensumman med i genomsnitt US $ 112 435. Rapporten visar också att endast 68% av data återställdes för de som betalade. Med andra ord, vilket också är en av slutsatserna i rapporten. Att betala lösensumman bör aldrig vara ett alternativ för en utbildningsorganisation.

Undersökningen bygger på 499 respondenter som arbetar med cybersäkerhet i utbildningsorganisationer runt om i världen.  Och den inkluderar jämförelser av respondenter från andra områden som hälso- och sjukvård, detaljhandel och myndigheter. Totalt svarade 5400 på enkäten.

Cybersäkerhet inom Utbildning – kostnaden och lösningar

Den totala fakturan för en ransomwareattack inom utbildningsområdet, med tanke på servertid som den är ur funktion, människors tid, datorkostnader, lösensumma som betalades och mer, var i genomsnitt US$2,73 miljoner. Detta är det högsta inom alla undersökta områden. För att undvika eller åtminstone minska effekten av en ransomattack läggs följande rekommendationer fram:

  1. Anta att du kommer att drabbas
  2. Skapa säkerhetskopior – backups
  3. Använd säkerhetssystem som arbetar i flera lager
  4. Kombinera mänskliga experter och antiransomware
  5. Betala aldrig lösensumman
  6. Ha en återhämtningsplan mot skadlig kod

Läs hela rapporten The State of Ransomware in Education 2021 här


Från B-InteraQtive Publishing – inbundenld biq 1 Cybersäkerhet inom utbildning - Ransomwareattacker ökar eller ebok

The focus is set on eLearning, but not in the traditional meaning of the word since the e now stands for experience not electronic. As the old fight between digital advocates and traditionalists has lost its meaning in a human-centered approach to UX design.

In addition to all this in order to improve the visionary impact, some of Leonardo da Vinci’s eternal design ideas are presented in the book, ending in sixteen design thinking codes by the master to guide your work.

Click here to learn more

vill du veta mer om våra tjänster

Storyteller On Demand click here

SOE PublishingLab click here

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab