Utveckling av 6G och industri 4.0 tioårsjubileum

Utveckling av 6G och industri 4.0 tioårsjubileum

Utveckling av 6G och industri 4.0 tioårsjubileumLyssna på storyn

{Play}

För tio år sedan föddes termen Industri 4.0 i Tyskland, forskare har nu tittat på utvecklingens status för att sätta de strategiska målen för de kommande åren. Detta leder vidare till utveckling av 6G teknologi.

Slutsatsen är att Industrie 4.0-plattformen snabbt bör främja det internationella datautrymmet för Industri 4.0-applikationer. Plattformen är ett centralt nätverk i Tyskland för att främja digital omvandling i produktionen med över 350 aktörer från mer än 150 aktiva organisationer. Denna utveckling har också lett till att den har förvandlats till ett varumärke – “Made in Germany”. Vid jubileumsmötet sade den tyske statssekreteraren Ulrich Nussbaum följande:

“Vi måste nu konsekvent ta vägen till en digitaliserad och datadriven ekonomi. För detta måste vi få ut Tysklands och Europas innovationspotential på gatorna. (…) Vi kommer att skapa en toppmodern, högpresterande molninfrastruktur i realtid som kommer att öppna helt nya möjligheter för branschen. I finansieringsprogrammet Future Investments for the Vehicle Industry kommer vi också att investera upp till 1,5 miljarder euro för att rulla ut i slutet av 2024.”

Industri 4.0 visar vad som kan uppnås när politik, forskning, affärspraxis och sociala partnerskap samarbetar i en anda av förtroende.

Utveckling av 6G

I denna anda inleder det federala utbildnings- och forskningsministeriet (BMBF) det första tyska forskningsinitiativet om 6G-teknik, inklusive finansiering på 700 miljoner euro. Då 6G förväntas efterträda 5G-teknik i kommunikationsnät från cirka år 2030. Syftet med det första finansieringsinitiativet är att skapa grunden för ett innovationsekosystem för framtida kommunikationsteknik runt 6G. Förbundsminister Anja Karliczek förklarar:

“Med 4G fick vi trådlöst bredbandsinternet för första gången och enklare maskinapplikationer. 5G sätter redan viktiga standarder här och kommer att ta digitala nätverk till nästa nivå. 6G kommer dock att vara framtidens mobila datateknik och kommer att bestämma och till och med revolutionera vår kommunikation under det kommande decenniet. Med 6G kommer data att överföras mer än 100 gånger snabbare än med 5G – med stora fördelar för mobil kommunikation för varje enskild person. Men också för vår industri och vårt jordbruk. Om du vill utveckla all potential här kan du inte undvika 6G.”

Augmented reality (AR) är ett av de områden som kommer att ta ett stort steg med lanseringen och utveckling av 6G. Eftersom det har potential att föra verkliga och virtuella världar ännu närmare varandra. I en så kallad utvidgad verklighet kan hologram – till exempel personer i 3D – strömmas och projiceras i hög upplösning och i realtid på mobila enheter eller i rum.  På så sätt simuleras verkliga interaktioner, oavsett var deltagarna befinner sig – oavsett om de är hemma på landet, på kontoret i storstaden eller på väg i tåget, planet eller självkörande bilen.

Författad av
LarsGoran Boström©


eLearningworld tjänster

soe publishinglab logo Utveckling av 6G och industri 4.0 tioårsjubileum

Vi erbjuder den huvudsakliga flexibla lösningen för livslångt lärande: Interaktiva böcker

InteraQtive Book FREE!

EDUBook

InteraQtive Book PRO

Mer information kommer inom kort!

Click for more information about SOE PublishingLab

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab