Virtuell träning före jobbintervjun

Virtuell träning före jobbintervjun

Virtuell träning före jobbintervjunLyssna på storyn

{Play}

Låt oss undersöka ett scenario som de flesta kommer att gå in i, jobbintervjun. Detta inklusive spänningen och rädslan för att göra misstag, vilket ger fel intryck. Naturligtvis kan du ha träningspass med mänskliga jobbcoacher. Men de är ändå begränsade i tid och rum. Särskilt då resultatet i stor utsträckning kommer att bero på ditt humör just i det ögonblicket av intervjun. För att förbättra denna form av träning har det tyska forskningscentret för artificiell intelligens utvecklat en virtuell jobbcoach för simulerade anställningsintervjuer. Där AI:n upptäcker sociala och känslomässiga signaler i realtid som kan ha negativa effekter för resultatet av intervjun. Kandidaten tolkar sedan detta och anpassar sitt beteende.

Virtuell coachteknik för jobbintervjun

Tekniken bakom känsloigenkänning använder sensorer i form av mikrofoner och kamerabilder. Detta baseras på röst, språk, ansiktsuttryck och andra faktorer som betraktningsvinklar. Dessa gör att systemet erkänner kandidatens känslomässiga utveckling. Dessutom skulle tillämpningar av denna teknik kunna användas på många andra områden i livet. Såsom språkutbildning, i fordonets kommunikation och inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Läs mer om teknikutveckling här
Författad av
LarsGoran Bostrom©


eLearningworld tjänster

soe publishinglab logo Virtuell träning före jobbintervjun

Vi erbjuder den huvudsakliga flexibla lösningen för livslångt lärande: Interaktiva böcker

InteraQtive Book FREE!

EDUBook

InteraQtive Book PRO

Mer information kommer inom kort!

Click for more information about SOE PublishingLab

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab