Augmented Reality-miljö – en ny form av lärande

Augmented Reality-miljö – en ny form av lärande

waterfalls 2987477 1280 Augmented Reality-miljö - en ny form av lärandeLyssna på storyn

{Play}

Låta en avatar följa dina rörelser i en augmented reality-miljö, intresserad? Disney gör stora framsteg inom detta område. Låt oss prova en annan, varför inte visualisera möbler och andra föremål för att placera dem i ditt eget hem för att optimera din inredning innan du faktiskt köper och tar hem den fysiska produkten. IKEA är här pionjären med Currys inte långt efter. Eller ta inlärningsmiljön till nästa nivå med virtuell verklighet? Som VR-plattformen för kemiundervisning utvecklad i samarbete mellan University of Bristol och Interactive Scientific Ltd.

Augmented Reality-miljö

Att komma in i en augmented reality-miljö är att komma in i ett inlärningslabb, det kan vara att visa dina förmågor som poser eller lära dig om autentisk inredning och optimera lärande i vilket ämne som helst. För att använda orden från en post på Ericssonbloggen:

“Nu har nästa tekniska revolution redan börjat med superuppladdning av mänsklig kognition och sinnen via AR-upplevelser.”

I en forskningsrapport från Disney som  introducerar applikationen AR Poser som tar augmented reality selfies. Det projicerar samma pose som en människa tar, och ditt 3D-alter ego föds genom detta.

I den nästa del av denna story om AR, där jag kommer att fortsätta utforska pionjärerna och trenderna i ett lärande perspektiv.

Skriven av
LarsGoran Bostrom©

Författare till boken “Learning Design in Practice for Everybody”  och grundare av eLearningworld Europe AB. Och även utvecklaren av  SOE PublishingLab  – en ny plattform för integrerat berättande i  interaktiva böcker , med augmented reality-funktioner.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab