Virtual Reality med ögonspårning för att studera det mänskliga sinnet

Virtual Reality med ögonspårning för att studera det mänskliga sinnet

Virtual Reality med ögonspårning för att studera det mänskliga sinnetLyssna på storyn

{Play}

Att använda en virtual reality med ögonspårning för att studera mänskliga kognitiva processer är en utvecklande forskningsmetod med en flerfaldig potential. Metoden fungerar för många olika områden.

“När vi söker efter ett specifikt objekt i en scen verkar vi ha utvecklat en exakt uppfattning om var vi ska leta efter och hitta denna sak.”

Den slutsatsen drar professor Melissa Le-Hoa Vo, psykolog vid Goethe University Frankfurt, av sin senaste forskning som kan användas inom flera områden.

Virtual Reality med ögonspårning

För att nå denna slutsats har teamet använt ögonspårningsteknik i en 3D virtual reality-miljö. Forskningen fokuserar på att övervaka människans perception med ögonspårningsteknik. Eftersom det finns ett nära samband mellan ögonrörelser och kognitiva processer. Testdeltagarna använder ett virtual reality-headset och rör sig i en datorsimulerad virtuell 3D-värld.

En forskningsmetod för många olika områden

Metoden används t.ex. inom områden som forskning om barns beteende. Där målet kan vara om ett av barnen i en stor grupp beter sig annorlunda. Sedan letar forskarna vidare efter ett samband mellan språkutveckling och uppmärksamhetsbeteende, vilket kan leda till tidig upptäckt och behandling av möjliga kognitiva störningar som dyslexi. Andra områden som drar nytta av metoden är forskning om demens. Läs mer om ögonspårningsteknik här

Författad av
LarsGöran Boström©

BiQStore – Nya Bordertraveller produkter!

Laptop Fodral – Bordertraveller OceanBiodnedbrytbart iPhone fodral – Bordertraveller OceanExklusiva Strumpor – Bordertraveller BlackWhite

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab