Omforma arbetsplatsen till en hälsosammare miljö

Omforma arbetsplatsen till en hälsosammare miljö

Redesigning a workplace to healthier environment

Omforma arbetsplatsen till en hälsosammare miljöHur optimerar man utformningen av en arbetsplats för att skapa en hälsosam arbetsmiljö? Ett team från University of Arizona Institute on Place and Wellbeing  (UAIPW) utförde i samarbete med USA: s General Services Administration (GSA) ett forskningsprojekt om att omforma arbetsplatsen. De använde realtids bärbara hälsosensorer och miljösensorer för att undersöka anställda i den offentliga sektorn i en flerårig studie. Syftet var att optimera och utforma hälsosammare arbetsplatser.

Omforma arbetsplatsen

Sensorerna övervakade hjärtaktivitet, fysisk rörelse och sömnkvalitet. Där resultaten har publicerats i forskningsrapporten “Wellbuilt for Wellbeing”. Huvudsyftet med studien är att det kommer att stödja GSA för att utveckla bästa praxis för att optimera designen för hälsosamma arbetsplatser för mänskligt välbefinnande. Professor Esther Sternberg, professor vid University of Arizona Center for Integrative Medicine kommenterade forskningen på följande sätt:

“Denna forskning har potential att påverka miljontals kontorsarbetares liv och minska de hundratals miljarder dollar som förloras varje år i USA på grund av sjukdomar kopplade till arbetsmiljön.”

Författade av
LarsGöran Boström©

Nya böcker från B-InteraQtive Publishing – publiceras snart!

En fransman i Stockholm 1844-45 Bordertraveller Stories by LarsGoran BostromIN>D:Valley – teaser for a 360 degree comics production

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab