Vad Sakernas Internet kan göra för lärande

Vad Sakernas Internet kan göra för lärande

Vad Sakernas Internet kan göra för lärandeWebben kopplade ihop människor, nu är sakernasWhat Internet of Things can do for Learning internet (internet of things, IoT) på väg att göra samma sak med elektroniska enheter. Denna utveckling är vi bara början på och den innehåller innovationer som självkörande bilar och wearables för att förbättra hälsan för att nämna två av många områden. Wearables för fysisk träning finns redan idag på marknaden, hur kan då sakernas internet användas för hjärnträning, med andra ord för lärande och kompetensutveckling? Svaret är att IoT har potential att riva ner en rad traditionella barriärer inom utbildning. Till exempel ekonomisk status, geografi, språk och fysisk plats. Nedan följer fyra punkter som förhoppningsvis ger några idéer om framtiden för lärande med IoT:

  1. Smartboard i klassrummet som distribuerar det som skrivs till elevernas smartphone. Och varför inte tvärtom som eleven kan skriva på smartboard från sin smartphone. Detta kan vara särskilt intressant för live online lektioner.
  2. Studenter som kreatörer var en av trenderna i Horizonrapporten 2018. IoT kan öka denna trend, exempelvis där eleverna behöver lära sig att förstå, bygga och styra dessa system.
  3. Automatisering av administrativa uppgifter som traditionellt lärare har kämpat med.
  4. Interaktiva e-böcker för lärande som gör mycket mer än att bara digitalisera texten i en tryckt bok, inklusive sensorer för individualisering av innehåll och öppen kvalitativ feedback etc.

__________________________

Learning Design bokLearning Design ebok

 

JUST NU 50% rabatt i BiQStore fram till 10 maj!

Rabattkod: KJCGJFZT

Klicka på det bokformat du föredrar att gå till butiken.

 

 

 

Storyteller PublishingLab

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab