Designkoder för kreativitet av Leonardo Da Vinci

Designkoder för kreativitet av Leonardo Da Vinci

Design codes of a Creative path by Leonardo Da Vinci

leonardo bridge 1024x680 1 Designkoder för kreativitet av Leonardo Da VinciLeonardo Da Vinci är allra mest känd för sin gärning som konstnär och det så kallade centralperspektivet i denna visuella konstart. Därtill är hans vetenskapliga experimenterande med för framtiden spännande upptäckter och beskrivningar likaledes vida känt. Vid sidan av detta var han en framstående musiker, vilket var ett område där han hämtade mycket inspiration, inte minst för att ge sitt skrivande en ny dimension. Sammanlagt finns femtusen skrivna sidor bevarade från hans hand. Det är femtusen sidor av visioner om framförallt konsten, vetenskapen och livet i allmänhet. Det är femtusen sidor som bekräftar Leonardos geniala och superkreativa sinnelag.

Leonardo Da Vincis Designkoder

I boken Learning Design in Practice for Everybody har detta kokats ner till sexton designkoder för utveckling av utbildning och lärande. Men designkoderna fungerar som en utmärkt grund för alla former av projekt där kreativitet är drivkraften. Denna grund fungerar även som drivkraft för 6iModel som är en flexibel modern projekthanteringsmodell där syfte, utveckling och resultat utgör motorn, till skillnad från traditionella modeller som allt som oftast brukar utmynna i administration på bekostnad av kreativitet och innovation. Leonardos sexton designkoder utgör inte bara grunden för modellen utan de fungerar även som vägledning för läsaren eftersom design idag kan appliceras på snart sagt alla områden som berör livet, alltså i grunden konsten att designa sin egen verklighet.


_____________________________________

Storyteller PublishingLabStoryteller PublishingLab är ett makerspace eller utvecklingsplattform för interaktiva böcker där den huvudsaklig målgrupperna är förlag och utbildningsorganisationer. Funktionerna på plattformen präglas av flexibilitet, mångsidighet och avancerad teknik som inte kräver några programmeringskunskaper och mycket enkelt att använda. Användaren kan på så sätt helt fokusera på att förstärka sina stories och annat innehåll med olika former av interaktivitet.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab