Teamarbete med en robot – Effekten av att erkänna misstag

Teamarbete med en robot – Effekten av att erkänna misstag

robot 27 Teamarbete med en robot - Effekten av att erkänna misstagTeam med tre personer och en robot som arbetar i ett scenario med att Teamwork with Robot – The impact of admitting mistakesspela ett tabletbaserat spel tillsammans. Hela teamet inklusive roboten måste spela framgångsrikt annars förlorar de en omgång. I teamarbete med en robot intar den olika tillvägagångssätt i olika team inklusive ber om ursäkt för sina misstag, förblir neutral eller är tyst. En Yale-baserad studie har sedan tittat på hur de olika metoderna påverkar människa-till-människa interaktion. Margaret L. Traeger, doktorsexamen kandidat i sociologi, förklarar:

“I det här fallet visar vi att robotar kan hjälpa människor att kommunicera mer effektivt som ett team.” 

Resultat av teamarbete med en robot

Då resultaten visar att team där roboten gjorde känslomässiga uttalanden genom att be om ursäkt för sina egna misstag genom skämt eller berätta en personlig historia, fördubblades konversationen mellan människorna i teamet. Dessa team uppskattade också spelet mer än de övriga. Konversationen fördelades också jämnt mellan de mänskliga teammedlemmarna i grupperna med en känslomässig eller neutral robot. Totalt deltog 153 personer som var indelade i 51 grupper i experimentet.  

NYHETER FRÅN ELEARNINGWORLD MEDIA 


Interaktiv bokdesignInteraktiva Böcker med Gamification utvecklas på vår plattform Storyteller on eLearningworld. Medan traditionella eböcker mestadels är digitala kopior av den tryckta boken. Så använder interaQtive books teknologin för att empower boken till förmån för läsaren. Nästa generations eböcker i form av interaQtive books erbjuder en optimerad interaktion design för att empower läsaren. Detta inkluderar Engagerande, Inspirerande och Lärande funktioner. Klicka för mer information 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab