Kostnadsfria mikrolärande kurser för vuxna från FN Initiativet Educate All

Kostnadsfria mikrolärande kurser för vuxna från FN Initiativet Educate All

Kostnadsfria mikrolärande kurser för vuxna från FN Initiativet Educate AllUNITAR (United Nations Institute for Training and Research) har i Kostnadsfria mikrolärande kurser för vuxna från FN Initiativet Educate Allsamarbete med EdApp lanserat ett globalt utbildningsinitiativ för att tillhandahålla vuxenutbildning av hög kvalitet. Från och med början av maj 2020kommer UNITAR att bidra med mikrolärande kurser till Educate All. Där fokus ligger på att skapa ett globalt bibliotek för lärande för att stödja målen för hållbar utveckling samt jämställdhet, ledarskap och entreprenörskap m.m. Initiativet har möjliggjorts av att EdApp öppnar upp sin plattform för allmänheten kostnadsfritt för individer.

Syften med initiativet

Huvudsyftet med initiativet är att utjämna möjligheterna för både framgångsrika samhälls-, affärs- och personlig professionell utveckling globalt. De organisationer som leder initiativet är UNITAR som är kärnan i FN:s utbildningsinsatser. Det är dedikerat till att tillhandahålla innovativa inlärningslösningar till individer, organisationer och institutioner. I syfte att förbättra det globala beslutsfattandet och stödja åtgärder på nationell nivå för att forma en bättre framtid i linje med Agenda 2030 för hållbar utveckling. Medan EdApp är en prisbelönt plattform för mikrokurser som innehåller ett redigeringsverktyg, mikrokursbibliotek och mobilappar. I början användes det mest av icke-statliga organisationer (NGO) i utvecklingsländer. Idag genomförs cirka 50 000 lektioner varje dag  på plattformen.

Kostnadsfria mikrolärande kurser

Vid ett webbseminarium 29 april presenterade Nigel Gan, utbildningsspecialist och programansvarig på UNITAR och VDn för EdApp, Darren Winterford, de ambitiösa planerna på att tillhandahålla utbildning för alla genom att utveckla ett globalt bibliotek med kostnadsfria mikrolärande kurser. Detta inkluderar det faktum att nu i Coronatidens isolering så har initiativet blivit ännu viktigare och ger en stor möjlighet att förbättra kompetens samt utveckla material till biblioteket. Bidragen till biblioteket utvärderas för närvarande av EdApp-teamet, men review- och rating-funktioner för användarna är på väg att integreras på plattformen. Andra funktioner är offlineåtkomst, anpassning till mobila enheter och användning av Google AI-översättning av mikroutbildningskurserna.

Författat av
LarsGöran Boström©


Learning Design bokLearning Design ebok

 

JUST NU 50% rabatt i BiQStore fram till 10 maj!

Rabattkod: KJCGJFZT

Klicka på det bokformat du föredrar att gå till butiken.

 

 

 

Storyteller PublishingLab

 

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab