Grekland använder antiken för att utveckla högre utbildning

Grekland använder antiken för att utveckla högre utbildning

Grekland använder antiken för att utveckla högre utbildningVar kan vara bättre att lära sig om europeisk civilisation änMaking Ancient History and Culture develop Higher Education där den föddes? I denna anda planerar den grekiska regeringen att utveckla högre utbildning i allmänhet med ett särskilt fokus på utländska studenter. Den ambitiösa planen inkluderar att 50 000 utländska studenter år 2024 ska ha studerat klassisk litteratur, filosofi och antik historia vid grekiska universitet. Kursernas språk kommer att bli engelska. Den grekiska utbildningsministern, Niki Kerameus, kommenterar på följande sätt:

”Under senaste år har grekiska universitet varit inåtblickande institutioner. Vi vill internationalisera dem och göra dem till ett nav för (tertiär) utbildning i sydöstra Europa. ” 

I oktober startar ett fyraårigt program i klassiska studier i Kapodistrian University i Aten med fokus på kinesiska studenter.  Kreta Universitetet kan vara nästa i raden. Förutom att det är en utmärkt källa för att utveckla universiteten och förbättra deras internationella ranking, är projektet också en bra marknadsföringskanal för Grekland.

Källa: The National Herald 


brandstories Grekland använder antiken för att utveckla högre utbildningVår lösning för att uppgradera bokens format är interaQtive books som i stor utsträckning kopplar samman den välkända webb / appar-miljön för tonåringarna med fördelarna med boken. Olika former av interaktivitet som gamification är vägen för att få tonåringar att komma tillbaka till bokformatet igen. Läs mer om Storyteller PublishingLab här.

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab