SMF 4.0 Kompetenscenter – På vägen till Industri 4.0

SMF 4.0 Kompetenscenter – På vägen till Industri 4.0

Deutschland_reeLearningworld Weekly ReviewSME 4.0 Competence Centres - On the road to Industry 4.0

Framåtskridandet för Industri 4.0 är beroende av utvecklingen av olika teknologier, visar en rapport som är finansierad av den tyska regeringen. Rapporten bekräftar också att små och medelstora företag är en avgörande kraftkälla för innovation inom Industri 4.0. Likväl, SMFer har inte de resurser i jämförelse med större företag som krävs för att samla in, förädla och bearbeta information. Som Microsofts VD Satya Nadella sade på World Economic Forum in Davos 2016: “Data är den nya valutan för denna fjärde industriella revolution.” Utifrån dessa förutsättningar bygger nu den tyska regeringen kompetenscenter för SMFer som är inriktade på support för kompetensutveckling och business intelligence på vägen till Industri 4.0. I Hannover har ett center redan startats och tio ytterligare i olika tyska städer är på väg.

Praktiska kunskaper om digitalisering

Syftet med dessa kompetenscenter är samla och utveckla aktuell praktisk kunskap om digitalisering för användning i Industri 4.0 “för att översättas till medelklassens språk “. SMFer kommer således att ha möjligheten att testa sina innovationer med professionell vägledning, till exempel, deras egen tekniska utveckling och gränssnitt till produkter. Centren kommer att erbjuda en ändamålsenlig infrastruktur, som exempelvis utrustning för demonstration och tester.

Anpassad kunskapshantering

I min bok som publicerades år 2011 framförde jag en idé om en redaktion för ömvärldsanalys- och bevakning, och utveckling för små- och medelstora företag. Learning-by-doing var en vital del vid sidan av anpassad datainsamling med fokus på innovation och marknadsomvandling som drivs av digitaliseringen. I denna vision finansierades dessa center av kommunen och företagsorganisationer. Tyskland tar nu ledningen i denna utveckling i byggandet av Industri 4.0.

Författad av LarsGöran Boström©

Källa:
Erschliessen der potenziale der anwendund von industrie 4.0 im mittelstand

Lärande för alla sinnen: Handbok om eLearning – pedagogik och integrering av LarsGöran Boström

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab