Varför finns det inte FoU för bättre skolor?

Varför finns det inte FoU för bättre skolor?

Det finns mycket politiska diskussioner i de flesta länder om utbildning. Oftast eng flag e1415739858472 Varför finns det inte FoU för bättre skolor?utifrån en beslutsamhet att behålla den gamla instrumentella kunskapssynen från det gamla industrisamhället utan risk för konkurrens med mer tidsenliga synsätt. Jim Shelton som är Assistant Deputy Secretary for Innovation and Improvement at the US Department of Education ställer frågan var finns FoU, forskning och utveckling, för bättre skolor? För det finns väldigt lite. Detta betyder bland annat att det inte finns någon direkt bro mellan kognitiv forskning och neuroforskning å ena sidan och skolutbildning å den andra.

ANNONS
[adrotate group=”3″]

Jag har själv försökt få två universitet i Sverige intresserade för att starta forskningsprojekt inom detta vetenskapsområde. Men det fanns inget intresse över huvudtaget. Lyssna på Jim Shelton’s TedTalk. Det är väldigt intressant i ett utbildningsperspektiv då han bygger en grund för en bättre skola och pekar på det stora behovet av denna form av forskning.

Författad av
LarsGöran Boström©

Är Du en matentusiast? Om ja, så är detta communityt för dig!Skapa blogg poster, diskutera på forumet, skapa interaktiva böcker om matkultur och välmående.

Öppnar i ny tab